Even voorstellen: nieuwe stiervaders Delta Satelliet

categorie Embryo nieuws
28
sep
2017
0
Reacties
Delta Satelliet: stiermoeder Delta Rora
Delta Rora, moeder van Delta Treasure, als vaars

Deelnemers van Delta Satelliet zijn gewend als eerste te profiteren van de allernieuwste stiervaders van CRV. De meeste van deze jonge stieren hebben nog geen officiële merkerfokwaarden, in ‘stierzoeken’ staat alleen nog hun verwachtingswaarde. We stellen daarom een paar nieuwe stiervaders aan u voor.

Delta Treasure is de allereerste Finderzoon die we als stiervader inschakelen. Hij is van absoluut topniveau qua NVI met een kleine plus in de gehalten. Daarnaast vererft hij sublieme uiers en fenomenale gezondheidskenmerken. Treasure stamt uit de sterke G-Forcedochter Hedra Delta Rora. Zij is zelf nog steeds donorkoe voor ons Delta-fokprogramma. Rora’s moeder, Delta Robyn, is net begonnen aan haar vijfde lactatie en produceerde al meer dan 61.000 kg melk.

 

Delta Bouncer: sterk in gehalten

Delta Bouncer (Brentano x Jasper x Titanium) gaat in december debuteren, naar verwachting komt hij hoog in de lijst. Hij scoort sterk op gehalten en vererft ruim voldoende melk. Hij geeft naar verwachting +0,20% op eiwit en heeft sterke gezondheidseigenschappen. Bouncer komt uit een sterke koefamilie. Grootmoeder Delta Babetje maakte afgelopen zomer een goede indruk op de Delta Satellietdag bij de familie Peeters in het Vlaamse Geel. De met 85 punten ingeschreven sterke Titaniumdochter is net aan haar derde lijst begonnen en piekt met 64 kg melk per dag. Haar gemiddelde LW bedraagt 110.

 

Delta Lustrum: scoort op exterieur

Met Delta Lustrum komt de eerste Topgearzoon beschikbaar als stiervader. Hij is de halfbroer van de volop als stiervader benutte Delta Leonardo. De halfbroertjes scoren beide sterk voor exterieur. Lustrum heeft daarbij ook nog een dikke plus in het eiwit. Hun koefamilie, de Peeldijker Liesjes, geeft met deze stieren opnieuw een mooi visitekaartje af.

 

Delta Goal Red: fantastisch roodbontprofiel

Stiervader Delta Goal Red heeft al wel officiële merkerfokwaarden. Hij heeft een fantastisch roodbontprofiel: een dikke plus voor eiwit, sterke benen, een ruime voorhand en een ruime conditiescore. Deze Armadazoon beschikt via moedersvader Delta Maestro rf over de gewilde genen van de koefamilie van G-Force.  Ook Atlantic en Classic zitten in de afstamming van de moeder van Goal.

 

Profiteer ook van Delta Satelliet!

Wilt u ook embryo’s inzetten van de allernieuwste stiervaders? Dat kan door deel te nemen aan Delta Satelliet. Lees meer over de mogelijkheden.