Inspiratie opdoen bij de Delta Satelliet-themadag

categorie Embryo nieuws
8
feb
2017
0
Reacties
Delta dieren bekijken op het bedrijf van Karel Ingenbleek

CRV organiseerde afgelopen donderdag een speciale Delta Satelliet-themadag in het Limburgse Siebengewald. Deelnemers werden geïnspireerd door lezingen van vakspecialisten en wisselden met elkaar van gedachte.

Interessant programma
Tijdens deze dag waren er een hoop interessante sprekers die meer vertelden over het embryoprogramma. Zo begon Peter van Goor met een mooie inkijk in het foktechnische programma van CRV. Vruchtbaarheidsspecialist Jacques Hendriks kwam aan het woord en gaf handige tips hoe er een zo’n hoog mogelijke drachtscore van de Satelliet embryo’s behaald kan worden. Want: dit is in het voordeel van de deelnemer en in het voordeel van CRV. CRV heeft meer kans op het vinden van een topstier en de deelnemer heeft meer kans op vaarskalveren en kan zo sneller zijn veestapel verbeteren. Jakomien Schouten-Noortman vertelde waarom een hoge veterinaire status absoluut noodzakelijk is.
Na de lunch vertelde Delta-Satelliet-deelnemer Karel Ingelbeek waarom hij satelliet embryo’s benut in zijn fokkerijplan en toonde hij zijn resultaten. Tot slot liet Marcel Fox een aantal Satelliet koeien zien.

Voordelen van deelname aan het Delta Satellietprogramma

  • snelle genetische vooruitgang naar een hoogproductieve gezonde veestapel
  • u benut het ondereind van uw pinken en melkkoeien
  • het is veterinair veilig
  • meer melk van Delta vaarzen per kg fosfaat
  • snelle selectie naar een genetisch hoornloze veestapel en/of A2A2 veestapel
  • heel gunstige prijs kwaliteit verhouding door de terugkoopregeling
  • zeer gunstige inzettarief bij meerdere transplantaties per inzetdag

Lees meer over Delta Satelliet.