Wereldtopper bij mrij: Saturnus

categorie Stierennieuws
9
apr
2020
0
Reacties
Irma, dochter van mrij-stier Saturnus
Saturnusdochter Irma 539, eigenaar: P. H. G. Groot Koerkamp, Lettele

Saturnus is de absolute ster in ons mrij-aanbod met een Better Life Efficiëntie van +2%. Hij is grensverleggend, met +201 kg melk, ruim +0,57% vet en +0,25% eiwit.

De moeder van Saturnus, Suzan 515 van Frank van der Heijden uit Oostelbeers, is daar een mooi voorbeeld van. Frank vertelt: ‘Een koefamilie die het meest voorkomt in onze stal. Het zijn de betere productiekoeien die naast veel melk ook hoge gehalten geven.’

Saturnus is geschikt voor pinken en draagt geen Baltimorebloed

De dochter van Menno maakte lijsten van 9000 liter met 5% vet en ruim 4% eiwit. ‘In haar afstamming komen ook Kian en Power voor. Dat beetje hf-bloed zie je ook in het type terug; melktypisch, lang, maar ook met breedte en goede benen’, aldus Van der Heijden, die de koefamilie omschrijft als laatrijp.
Dochters van Saturnus zijn gemiddeld van hoogtemaat, met veel lengte in het melkrijke frame. De uiers zijn zowel voor als achter voorzien van een beste speenplaatsing. Ook de uiergezondheid (103) is bovengemiddeld. Daarnaast stappen de dames op best beenwerk (104). Saturnus is bovendien geschikt voor pinken en draagt geen Baltimorebloed. Dat maakt hem mede daardoor geschikt voor breed gebruik in de populatie.

Saturnus (Remco x Menno x Kian)

Saturnus, mrij-stierFokstier

  • Efficiënte dochters
  • Super gehalten
  • Best beenwerk
  • Better Life Gezondheid -2%
  • Better Life Efficiëntie +2%