We zijn er helemaal klaar voor!

20
jun
2015
0
Reacties

Morgen is het zover: de Brabanthallen in Den Bosch openen hun deuren voor de CRV Koe-Expo 2015, een heerlijk koeienfeest voor jong en oud. Maanden van voorbereiding gingen eraan vooraf en vandaag zijn de puntjes op de i gezet. Een korte terugblik op de afgelopen week.

Woensdag
Sieger Siderius, hoofd KI bij CRV en tevens hoofd dierverzorging tijdens de CRV Koe-Expo, arriveert met zijn team. Tijdens de CRV Koe-Expo zijn er 40 dierverzorgers aanwezig, die continu in de weer zijn om de koeien die tijdens de dochtergroepen meelopen een optimale verzorging te geven. Ze regelen dat de eerste koebalies worden geplaatst, opdat de koeien, die later deze week arriveren, in een gespreid bedje zullen komen. De standbouwer en de technici laten vandaag de contouren van de stand verrijzen, inclusief licht en geluid, en ook de tribune komt van de grond.

Donderdag
Vandaag begint het echte werk, met name aan de stand, waar de CRV-resultaatwijzer, handig hulpmiddel voor het veestapelmanagement, gaandeweg vorm krijgt. De stand wordt in losse delen aangeleverd en ter plekke door de bouwers in elkaar gezet. Ook worden de verschillende delen geschilderd in de kleuren van de resultaatwijzer.

Stand-CRV2-4
Om 13.00 uur arriveren de eerste koeien voor de dochtergroepen. Ze zijn vanmorgen opgehaald bij de verschillende boeren en per vrachtwagen naar de Brabanthallen gebracht. Eenmaal uit de wagens worden ze door de dierverzorgers meteen gewassen en met deskundige precisie geschoren. Tussen de bedrijven door zorgen Jannie en Harrie Knol met veel liefde dat de inwendige mens niets tekortkomt.

Koe-wassen1

Vrijdag
Vandaag verhuizen de koeien van de dochtergroepen naar de stand. De koeien voor de individuele keuring zijn inmiddels ook gearriveerd. Het is een drukte van belang bij de wasbalies, maar het eindresultaat mag er wezen: alle dieren staan blakend in het stro.

Stand-CRV3

De standbouwer heeft vandaag de laatste hand gelegd aan de stand. Elektronica, beeld, geluid en licht zijn uitvoerig getest. Vanavond zijn de medewerkers van CRV en hun gezin uitgenodigd om als eerste de dochtergroepen te bewonderen. Maar morgen begint het echt. Dan staat alles in het teken van de koe en de veehouder. U dus. Bekijk de individuele keuring, geniet van de dochtergroepen en kom lekker bijkletsen met bekenden.

Op de CRV Koe-Expo is veel te beleven en te genieten. Meer dan u ziet!

Alles over de CRV Koe-Expo 2015