Vondel: nieuwe mrij-stier in het aanbod

categorie Stierennieuws
20
jan
2020
0
Reacties
mrij-stier Vondel
De Vinkenhof Vondel (v. Meervelder Albert)

De Vinkenhof Vondel is in ons mrij-aanbod de nieuwe gehalten- en exterieurverbeteraar. Gehalten van +0,35% vet en +0,21% eiwit met een gemiddelde melkvererving maken hem uitermate geschikt om dikke melk te produceren.

Met deze hoge vet- en eiwitgehalten geeft Vondel dochters die ‘dikke melk’ produceren en daarmee bijdragen aan een hogere melkprijs. Vondeldochters zijn bovendien ruim gebouwd met veel breedte, diepte en conditie. Het beenwerk valt op door de extreem hoge score voor beengebruik van 108. De vaste, ondiepe uiers zijn een van de sterkste onderdelen van deze stier. En ook de veehouders die houden van een spiertje extra worden door Vondel op hun wenken bediend met een fokwaarde van 103 voor bespiering. De stier is ook prima geschikt voor gebruik op pinken.

Marijke 200 (v. Vondel)

Vondeldochter Marijke 200, eigenaar: Melkveebedrijf Nijzink, Wierden
De Vinkenhof Roza 144 (v. Vondel),

Vondeldochter De Vinkenhof Roza 144, eigenaar VOF de Vinkenhof, Groot Ammers

 

Moeder met 100.000 kg

Vondel is een zoon van Meervelder Albert uit een Pacht-moeder en heeft daarom geen Baltimorebloed in de pedigree. Zijn moeder, Danielle 67, doorbrak recent de 100.000 kg grens met gemiddeld 4,36% vet en 3,86% eiwit. Danielle 67 realiseerde deze productie in 10 lactaties met lactatiewaardes van 110 tot 141.

mrij-stier VondelDe Vinkenhof Vondel (Meervelder Albert x Pacht)
  • Goede uiers en benen
  • Extra bespiering
  • Positieve gehaltes