Varta: nieuwe dochtergeteste topper bij fleckvieh

categorie Stierennieuws
3
feb
2020
0
Reacties
fleckviehstier Varta
Varta (v. Valeur)

Onze dochtergeteste fleckviehstier Varta was bij fleckvieh de beste nieuwkomer in de laatste indexdraai. Hij is een Valeurzoon en stamt van moederskant uit de combinatie Vogt x Winnipeg. Met een GZW (gesammtzuchtwert) van maar liefst 137 is hij de koploper van de internationale fleckviehlijst.

Varta zorgt voor gemiddeld ontwikkelde, goed bespierde dochters (106) met sterk aangehechte vooruiers. Uit zijn familielijn zijn door diversie ki-stations al meerdere stieren aangekocht. Vartadochters zijn topproducenten (+853 kg) met een positief eiwitgehalte (+0,03%). Opmerkelijk is ook zijn onmiskenbare dubbeldoelprofiel (Fleischwert 118) dat hij weet te combineren met positieve gezondheidskenmerken. Met +6% Better Life Efficiëntie en +5% Better Life Gezondheid past hij perfect in het fokdoel van veel veehouders.
(tekst gaat verder onder de foto)

Cascada (v. Varta)

Vartadochter Cascada

Bonus: A2A2-melk

Varta is uitermate geschikt voor zowel de zuivere fleckviehfokkerij als in het CrossFit-concept. Mooie bijkomstigheid is dat hij ook A2A2-melk vererft. Veehouders die kiezen voor dochtergeteste, hoge productieverervers zullen met Varta-dochters zeer tevreden zijn.