Sterke selectie haalt Olympe uit het CRV-aanbod

categorie Stierennieuws
30
mrt
2017
0
Reacties
Olympe de la Hasse

CRV heeft besloten om Olympe de la Hasse per direct uit het aanbod te nemen. In het veld waren er al geluiden dat zijn kalveren moeilijk op te fokken waren en dit wordt nu bevestigd met de recente indexdraai van het Waalse stamboek.

Gezien zijn slechte fokwaardes voor vitaliteit (72) en drinkvermogen (77) en zijn verhoogde sterfte (117) heeft CRV dan ook besloten om Olympe de la Hasse uit het CRV-aanbod te halen. CRV hanteert daarbij telkens het Vlaamse fokdoel welk vastgelegd werd door de CRV-leden tijdens de fokdoeldiscussie van 2016. Daarin hebben vleesveehouders makkelijk op te fokken kalveren steevast als één van de belangrijkste aandachtspunten vastgelegd.

Sterke nieuwkomers
De vraag naar Occident de la Neuve Cour is momenteel sterk stijgende, reden hiervoor is de goede evolutie van zijn nakomelingen. Ze groeien namelijk uit met veel gewicht. In juli komen zijn eerste fokwaarden uit van het tweede bezoek (14 mnd). Zijn eerste karkasindex (Wallonië) van 108 bevestigt dit.
Ook Fripon du Buisson Marot heeft zijn eerste karkasindex (108). Hiermee breit hij een vervolg aan zijn goede fokwaardes bij geboorte (goede, sterke en vitale drinkers).