Sietze Henk Haytema over Delta Fun P

categorie Stierennieuws
31
aug
2018
0
Reacties
Sietze Henk Haytema en familie, melkveehouders in Koudum
Sietze Henk Haytema en familie, melkveehouders in Koudum

De moeder van Delta Fun P, Caudumer Lol 306 PP-red, is als kalf door CRV aangekocht van de familie Haytema voor het Delta-fokprogramma. Ze loopt nu op Delta-testbedrijf Barendonk Holsteins in Beers en maakt de hoge verwachtingen meer dan waar. Ze kalft binnenkort voor de vierde keer en heeft in drie lactaties al ruim 61.000 kg melk geproduceerd.

Lol 306 PP Red is ingeschreven met Excellent 91 punten AV en 92 punten voor haar uier. Fun P laat hetzelfde beeld zien in zijn vererving; veel melk met een super exterieur, fraaie, open gebouwde vaarzen met beste benen en fenomenale uiers. Op het Caudumer fokbedrijf is inmiddels een derde van de vaarzen hoornloos, vertelt Sietze Henk Haytema. ‘Dat werkt wel zo prettig.’ De hoornloosheid heeft zich via stammoeder Lol 292 P in de veestapel verspreid.

‘De Lolfamilie komt steeds weer als beste bovendrijven’

Gemakkelijk te managen koeien

‘Een ideale voorbeeldkoe’, noemt Haytema de dochter van Lawn Boy P. Op de keuring liep ze goed mee, ze gaf veel melk met hoge gehalten en uit haar zijn ook veel embryo’s verkocht. De Lols zijn niet te groot, hebben hoge achteruiers, nauwelijks last van mortellaro en het zijn laatrijpe, heel gemakkelijk te managen koeien. ‘We hebben veel koefamilies in de stal, maar de Lolfamilie komt steeds weer als beste bovendrijven.’

 

Delta Fun P (Aikman RF x Magna P RF x Lawn Boy P)

 

  • Efficiënte dochters
  • Goede klauwgezondheid
  • Heterozygoot hoornloos