Oldi Tempest stamt uit meest duurzame koefamilie in Frankrijk

categorie Stierennieuws
18
aug
2015
0
Reacties
4 generaties op rij van de meest duurzame koefamilie in Frankrijk
Aubane (V: O-Man), Seductrice (V: Jocko Besne), Naturelle (V: Falerne Star) & Latina (Dombinator)

De roodbonte Tempest, een van de opvallende stieren uit de indexdraai van augustus 2015, heeft wel een zeer bijzondere achtergrond. Hij is afkomstig uit de meest duurzame koefamilie in Frankrijk.

De moeder is een Fidelity die bij Jan Olthof in Diepenveen tot LW 134 en 84 punten excelleerde. Olthof kocht haar als embryo van CRV. Zelf importeerde CRV het embryo vanuit Frankrijk, van Joël Loyson (Gaec du Tertre) in het westen van Normandië.

Deze koefamilie bij Loyson verdient wel enige toelichting. Waar de generaties zich binnen het zwartbontras vaak langs verschillende fokkers opvolgen, is de meest duurzame koefamilie van Frankrijk op een en hetzelfde bedrijf tot ontwikkeling gekomen.

Geniet hieronder even van de indrukwekkende levensduur die deze koefamilie etaleert:

Generatie Vader Melkproductie A.V. punten Ouderdom
MM O-Man > 50.000 kg 84 10 j.
MMM Jocko Besne 85.242 kg 87 13 j.
MMMM Falerne Star 143.283 kg 87 16 j.
MMMMM Dombinator 134.280 kg 86 19 j.
MMMMMM Ugela Bell 81.760 kg 91 12 j.
MMMMMMM Davey 72.391 kg 13 j.

Op een bepaald moment waren er maar liefst 4 generaties actief op het bedrijf. De vaders die deze koeien hebben, zijn stuk voor stuk de beste van hun generatie. Niet verwonderlijk dat de eigen Franse KI en CRV deze familie zijn gaan benutten.

Met een gemiddelde leeftijd (van 6 Franse generaties) van net geen 14 jaar en een levensproductie van bijna 95.000 kilo melk, laat Tempest die levensduur ook in zijn cijfers zien. Hij scoort bovendien sterk op gehalten, uiers, benen, uiergezondheid en persistentie. Eigenschappen die precies passen bij koeien met de ambitie om honderdtonner te worden.

Bovendien eigenschappen die CRV hoog in het vaandel draagt: met Oldi Tempest kunnen wij u een fantastische stier aanbieden!