Nieuwe proefstieren Belgisch witblauw

categorie Stierennieuws
6
jan
2014
0
Reacties
Oiseau de la Coue (Laquais x Albinos)

Goed nieuws voor fokkers van het zuiver Belgisch witblauw ras. Er zijn namelijk vier nieuwe proefstieren voor de zuivere fokkerij beschikbaar gekomen. Een welbewuste keuze voor vleesveehouders die op zoek zijn naar rendement.

Oiseau de la Coue weegt op 30 maand reeds 990 kg en is 140 cm (+4) groot. Hij beschikt over een goede schouder, een mooie lengte en zeer goed beenwerk. Zijn moeder is een zeer goede dochter van Albinos. Zij behaalde maar liefst een eindscore van 88 punten met 98 voor gestalte. Oiseau zal omwille van zijn correctheid en goede moederlijn op vele bedrijven kansen krijgen.
> Meer over Oiseau

Orfevre de Jardinet (Kubitus x Baroque)

Orfevre de Jardinet (Kubitus x Baroque)

Orfevre kreeg voor bespiering 92,7 punten en behaalde een eindscore van 90 punten. Hij is de eerste zoon van Kubitus bij BBG met vlees en breedte en een speciale achterhand. Zijn moeder is een zeer goede Baroque-dochter die op het fokbedrijf ‘du Jardinet’ jaarlijks gekalfd heeft.
> Meer over Orfevre

 

Magloire de Fontena (Argan x Katanga)

Magloire de Fontena (Argan x Katanga)

Magloire is de eerste zoon van Argan binnen BBG. Op 15 maand weegt hij 605 kg en is 127 cm (+5) hoog. Hij behaalde een eindscore van 89,5 punten met 91 punten voor bespiering en een algemeen voorkomen van 89,5. De moeder van Magloire, Adequate de Fontena, behaalde 80 punten voor algemeen voorkomen en een eindscore van 86,6. Magloire is vanaf nu beschikbaar.
> Meer over Magloire

 

Scenario des Coix-Dames (Joker x Albinos)

Scenario des Coix-Dames (Joker x Albinos)

Scenario is een Joker-zoon uit een zeer goede Abinos-moeder. Hij behaalde op zijn lineaire beoordeling 80 voor hoogtemaat 89,8 voor bespiering een algemeen voorkomen van 80 punten en een eindscore van 88 punten. Zijn moeder Mouchette behaalde ook een eindscore van 90 punten op haar lineaire beoordeling. Zij is een van de beste fokkoeien op het fokbedrijf des Croix-dames en heeft zich bewezen op verschillende prijskampen.

Sperma van proefstieren is voor deelnemers aan het pwf-programma beschikbaar aan 6 euro.

> Bekijk de cataloog Belgisch witblauw winter 2013-14