Nieuw aanbod wit-blauw mixte: Lars en Lucky Luke

categorie Stierennieuws
19
apr
2018
0
Reacties
wit-blauw mixte Lars
Lars (Henk x Idool)

Op de stierenkaart van april 2018 zijn twee nieuwe stieren opgenomen in het aanbod voor SDVR wit-blauw mixte: de wit-blauwe Lars (Henk x Idool) en de witte Lucky Luke (Pasteur x Umberto vh Waterblok).

Lars is een grote zware typisch mixte stier met zeer goed type, goede bespiering en zeer goed beenwerk. Zijn moeder Heilien (143 cm) is een correcte melktypische koe met zeer goede uier en sterk beenwerk. Door zijn afstamming kan Lars op veel mixte-bloedlijnen worden ingezet. Op 17 maanden leeftijd woog Lars 645 kg en was zijn schofthoogte 137 cm (+12).

 

Typisch mixte

De witte Lucky Luke is een grote, typisch mixte stier met zeer goed type. Hij heeft gepaste bespiering en zeer goed beenwerk. De moeder van Lucky Luke, Doree (140 cm), is een van de kampioenen van het ras. Ze combineert productiviteit en exterieur met een indrukwekkende uierkwaliteit. Lucky Luke’s vader, Pasteur, brengt vernieuwing in het ras. Dankzij zijn afstamming kan Lucky Luke worden ingezet op vele mixte bloedlijnen, uitgezonderd bloedlijnen van Clovis Etienne, Jolyjumper en Sire.
Op 24 maanden leeftijd woog Lucky Luke 756 kg en was zijn schofthoogte 142 cm (+13).

wit-blauw mixte

Lucky Luke (Pasteur x Umberto vh Waterblok)