Lol 306 PP is geboren om te plezieren

categorie Stierennieuws
14
okt
2016
0
Reacties
OP DE MIDSUMMER DAIRY SHOW WERD LOL 306 PP RESERVEKAMPIOEN

Onlangs kreeg ze 91 punten voor algemeen voorkomen. Een mooie aanleiding om eens in te zoomen op Lol 306 PP, want een volstrekt unieke koe, dat is ze.

Caudumer Lol 306 PP Red werd door CRV als kalf gekocht bij mts. Haytema in Koudum. Op basis van merkeronderzoek bleek ze homozygoot hoornloos (PP) te zijn en daarnaast over unieke andere kwaliteiten te beschikken. Haar hoge aanleg voor melkproductie en exterieur maakten haar tot een van de meest interessante hoornloze dieren.

Productieve genen
Als pink werd Lol 306 PP volop benut als stiermoeder op het et-station van CRV in Terwispel, hetgeen resulteerde in de hoogste roodbonte hoornloze stier: Delta Fun P (251 nvi, v: Aikman).

Delta-FunDelta Fun P (251 nvi, v: Aikman). De hoogste roodbonte hoornloze stier, die naast hoornloosheid ook veel kilogrammen eiwit vererft uit fenomenale uiers

Als drachtige pink verhuisde ze naar Delta-testbedrijf Barendonk Holsteins van de familie Hermanussen in Beers. Hier maakt ze de hoge verwachtingen meer dan waar. Gekalfd op 2,01 jaar produceerde ze als vaars in 305 dagen 10.654 kg melk met 113 LW.

Als tweedekalfs koe deed ze er met 16.452 kg melk (!) in 305 dagen zelfs nog een schepje bovenop, goed voor een daggemiddelde van 54 kg en een lactatiewaarde van 126+.

Een lust voor het oog
Ook de hoge exterieurverwachtingen loste ze volledig in. Als vaars was ze in de stal al een opvallende verschijning met haar harde bovenbouw, beste benen en sublieme uier. De inspecteur beloonde haar als vaars met 88 punten algemeen voorkomen. Ook hier toonde ze progressie in de tweede lactatie. Haar exterieurscore werd verhoogd naar de excellentstatus (90F 92T 92U 89B 91 punten AV).

Op de recente Midsummer Dairy Show in Schijndel schitterde Lol 306 PP en werd ze beloond met het reservekampioenschap.

Caudumer Lol 306 Red PP (Magna P)Caudumer Lol 306 PP (V. Magna P)

Doordat ze homozygoot hoornloos (PP) is, zijn al haar nakomelingen hoornloos. Haar oudste dochters hebben inmiddels gekalfd. Bij Barendonk Holsteins maakt een hoornloze Titaniumdochter (AB 85) deel uit van de veestapel en op het Delta-testbedrijf van Nooijen-Maas in Coevorden loopt een hoornloze 87 punten Galaxydochter die als vaars voorspeld staat op ruim 11.000 kg in 305 dagen. Op dit moment is Lol 306 PP drachtig van Bouw Finder.

Wat zit er voor Lol 306 PP nog in het vat? De tijd zal het leren, maar dat deze hoornloze koe van de buitencategorie nog veel plezier zal geven, lijdt geen twijfel.

Bekijk ons aanbod hoornloos