Laatrijpe dochters van mrij-stier Harcon zijn best ontwikkeld

categorie Stierennieuws
26
feb
2021
0
Reacties
harcon

Harcon (Menno x Baltimore) is misschien wel het best bewaarde geheim binnen het mrij-aanbod. Na het afkalven van zijn eerste dochters blijkt dat de dieren uitblinken in ontwikkeling en beschikken over hele beste uiers, een ruime bespiering en super beenwerk.

Nu de helft van de vaarzen aan de tweede lijst is begonnen, stijgt ook de productie meer dan verwacht werd op basis van de vaarzenproductie. Dit komt ook tot uiting in zijn laatrijpheid van 104. Laatrijpheid en levensduur zijn kenmerken die sterk verankerd zijn in de Nellie-familielijn van de familie Harbers. De vijf generaties voor Harcon hebben gemiddeld meer dan 80.000 kg melk gegeven met een gemiddelde lactatiewaarde van 112! Harcon is de eerste zoon van Nellie 80 die doorgekomen is. Op dit moment is zijn halfbroer Harm ook aan het doorbreken met eerste cijfers en die lijken ook zeer gunstig. Een mooie verwachting voor de nieuwe fokwaarden in april.

Opvallende kwaliteiten van Harcon zijn de ruime frames, super beengebruik en de best aangehechte en ondiepe uiers met een gewenste speenplaatsing en speenlengte. Van de gezondheidskenmerken valt vooral de 104 voor uier- en klauwgezondheid op, wat een mooie voorspeller voor een hoge levensduur is. De aAa-code van Harcon is 435.

Ook opzoek naar verborgen kwaliteiten? Dan is Harcon wat voor u!

 

Wilt u direct bestellen, klik dan hier!

harconHarcon (Menno x Baltimore)
  • Kwaliteitsuiers
  • Goed beengebruik
  • Prima klauwgezondheid