Dan Gilbert over La Rainbow Sweet Silver

categorie Stierennieuws
5
apr
2018
0
Reacties
Cadencedochter Tonnie 171 van de familie Van Rossum uit Nieuw Heeten, toont de allround-kwaliteiten van Cadence (moedersvader van Silver)

Brownswiss-stier Silver heeft met Kannon en Cadence twee grensverleggende stiervaders in zijn pedigree. Silver combineert de unieke kwaliteiten van beide stieren. Op het gebied van gezondheid en uiervererving hoort hij tot de top van het ras. Bovendien zorgt hij voor positieve gehalten en heeft daarmee een hoge productiefokwaarde.

Vader Kannon staat bekend als leverancier van ideale koeien, geeft Dan Gilbert, fokkerijspecialist bij New Generation Genetics aan. ‘De Kannondochters zijn gemiddeld van formaat met veel kracht en uitstekende uiers. Het zijn hele gemakkelijke, commerciële koeien.’ Moedersvader Cadence is de huidige nummer één dochtergeteste stier in Amerika en is één van de allerbeste allround brownwwiss-stieren van de laatste jaren.

 

Veel gevraagde brownswiss-stier

La Rainbow Sweet Silver (Kannon x Cadence x Durham) combineert de unieke kwaliteiten van beide stieren. ‘Het verklaart waarom hij wereldwijd zoveel gevraagd is’, signaleert Dan. Hij somt op waar de kracht van Silver in het exterieur ligt: ‘hij geeft een krachtig melktype door, met aandacht voor de kruisligging, en hij verbetert zonder uitzondering de benen en klauwen. Ook de vooruiers, de speenplaatsing en de ophangband zijn een handelsmerk van Silver, die vooral op dochters van Vigor, Denmark en Blooming goed werk zal doen.’