Keuring CRV Koe-Expo: knappe koeien kijken

22
jun
2015
0
Reacties
Individuele keuring CRV Koe-Expo Den Bosch

Naast de dochtergroepenpresentatie en de diverse beursactiviteiten kent ook deze editie van de CRV Koe-Expo een individuele keuring met de beste dieren uit het zuiden van Nederland. Dit resulteert in een totaal van 156 dieren die in 12 rubrieken werden gekeurd.

Titels voor Bons en Merwehoeve De Groot
Met een al goed gevulde tribune ging stipt om 10.30 uur de CRV Koe-Expo van start met vier rubrieken met heel beste vaarzen. Uit de twee rubrieken vaarzen roodbont kozen juryleden Danny Verstegen en Gerrit van der Kolk uiteindelijk voor catalogusnummer 117, M.H. Alana 5 (v. Future Dream) van Merwehoeve De Groot vof uit Herwijnen. De jury prees haar als een fantastisch kopnummer met veel luxe in het lijf. Reservekampioen werd nummer 113 Grashoek Nel 139 Pp van melkveebedrijf Grashoek.

Bij de vaarzen zwartbont wezen juryleden Anne Kalsbeek en Jos Knoef catalogusnummer 34, Bons-Holsteins Aaltje 111 (v. Windbrook) van Bons-Holsteins uit Ottoland aan als kampioen. Hardheid van kop tot staart, veel lengte en diepte en een superuier maakten dat zij de kampioenschapstitel behaalde vóór nummer 2, Holec Redrose Braxy van mts. Kuijer.

Middengroep: tweede voor Bons, eerste voor Grashoek
Mooi en sterk beenwerk en een dier perfect in balans, dat was de mening van de jury over de kampioene roodbont midden. Zij wezen Jipsing Bontje 40 (nr. 138, v. Lucrative) van melkveebedrijf Grashoek aan als kampioene. Bons-Holsteins Aaltje 94 (nr.140) van Bons Holsteins werd reservekampioene.

In de middengroep zwartbont was het opnieuw Bons-Holsteins dat een prijs in de wacht sleepte. Bons-Holsteins Aaltje 101 (nr.67, v. Jasper) bezorgde haar eigenaars een tweede kampioenstitel. De jury prees haar om haar superuier en haar fraaiheid van voor tot achter. Ook de reservetitel ging naar Bons-Holsteins en was voor nr. 56, Bons-Holsteins Koba 202.

Oudste koeien tonen klasse
Een ware kampioene noemde de jury haar: Geertje 466 (nr.92, v.Allen) van Teus van Dijk uit Giessenburg. Deze oudste koe uit het kampioenschap zwartbont oud straalde terwijl ze door de showpiste stapte. Reservekampioen werd nummer 82, De Rith Tetje 204 van mts. van Beek-Peeters uit Breda. Ook bij roodbont was de hoogste eer voor het oudste dier uit het kampioenschap. Gasthuis Konvoy Suzanne (nr.156), een Konvoy-dochter van de familie Van Buuren uit Leerbroek is een koe die reeds vijfmaal gekalfd heeft. De reservetitel was voor Grashoek Maria 4 (nr.148), opnieuw van melkveebedrijf Grashoek.

 CRV Koe-Expo 2015: uitslagen individuele keuring (pdf)