Jonas Peeters over Delta Magister

categorie Stierennieuws
13
dec
2016
0
Reacties
Jonas Peeters, melkveehouder te Geel

De familie Peeters in Geel is een van de Delta-testbedrijven van CRV waar moederdieren rondlopen van (potentiële) stieren van CRV.

Jonas Peeters moet dan ook eerst even opzoeken wat de prestaties zijn van Hedra Delta Magic, de moeder van Magister die als drachtige vaars bij de familie Peeters op stal kwam. ‘Ze valt wel op’, is Jonas reactie. ‘Ze komt in de eerste lactatie voorspeld op 12.553 kilo melk, met 3,61% vet en 3,56% eiwit.’ Daarna houdt het opvallen helemaal op. ‘In de stal merken we haar niet. Ze produceert op haar sloffen’, ervaart Jonas. ‘Ze heeft een goede uier en behoorlijk sterke benen, het is een gemakkelijke koe.’ De met 84 punten opgenomen Hedra Delta Magic – met 85 punten voor haar uier – hoort met een lactatiewaarde van 124 tot de één van de beste vaarzen in de stal.

‘Het is verbluffend om te zien dat bij hetzelfde rantsoen de éne koe veel beter presteert dan de andere’

‘Het is verbluffend om te zien dat bij hetzelfde rantsoen de éne koe veel beter presteert dan de andere.’ Ze is een dochter van Delta Margje, een met 86 punten ingeschreven dochter van Gibor. Vervolgens in de afstamming komen een hoogproductieve Bertil, een fraaie O Man en een Jesther die 100.000 kilo melk heeft geproduceerd.