Jaap Veldhuisen over Delta Treasure

categorie Stierennieuws
5
apr
2018
0
Reacties
treasure
Jaap Veldhuisen

Net als Finder en G-Force hoort Delta Treasure met indrukwekkende fokwaarden tot de top van zijn jaargang. De goede eigenschappen heeft Treasure ook meegekregen van zijn opvallend fokkende koefamilie. ‘Het zijn probleemloze, vruchtbare koeien die persistent produceren, zowel gedurende als over lactaties heen’, typeert Jaap Veldhuisen de Treasuredochters. Jaap is foktechnisch specialist bij CRV.

De moeder van Treasure is één van de beste dochters van G-Force: Delta Rora. Ze werd met 87 punten opgenomen en maakte een tweede lijst van bijna 13.000 kilo melk met ook nog eens 3,64% eiwit. ‘Als vaars was ze al heel sterk, waarbij ze elke lactatie verder is uitgegroeid.’

Waardevolle eigenschappen

‘Levensduur en gezondheid zit in de genen van Treasure’s dochters en het zijn ook nog eens fraaie dieren’, geeft Jaap aan. Delta Treasure heeft van vaders- en moederszijde een schat aan waardevolle eigenschappen meegekregen: veel productie, sterk in efficiëntie én in gezondheid en daarmee haalt Treasure een ongekend hoge levensduur. Een stier die perfect op pinken past.

‘Levensduur en gezondheid zit in de genen van zijn dochters en het zijn ook nog eens fraaie dieren’