InSire Topstieren van januari: Radiator, Treasure, Bouncer, Benello

categorie Stierennieuws
20
jan
2018
0
Reacties
treasure
Delta Treasure (v. Finder)

In de maand januari zijn weer vier stieren toegevoegd aan het aanbod van InSire Topstieren, onze hoogst scorende genoomstieren. Radiator, Treasure, Bouncer en Benello zijn nu te vinden in onze webshop.

Maak hieronder kennis met deze vier toppers of bekijk het totale actuele aanbod van InSire-TopStieren (zwartbont of roodbont) in onze webshop.

Lijstaanvoerder op NVI

Delta Treasure is op dit moment de hoogst beschikbare stier voor NVI. Hij stamt uit een diepe Delta-koefamilie. Zijn moeder, Delta Rora (v. G-Force), realiseerde een vaarzenlijst van ruim 9500 kg melk met 3,91% vet en 3,62% eiwit in 305 dagen.
Treasure is een topper op levensduur – hiervoor is hij de hoogste stier in het aanbod – en uiergezondheid. Op exterieur scoort de InSire Topstier 112 voor uier en 106 voor beenwerk. Hij zal koeien fokken met een hoge levensproductie die gemakkelijk zijn te managen. Van Treasure is per direct ook SiryX-sperma beschikbaar.

treasure

Efficiëntietopper uit succesfamilie

Double W Radiator combineert ruim 950 kg melk met hoge gehalten. Daarbij mag van zijn dochters een lange levensduur en een zeer efficiënte omzetting van voer in melk worden verwacht. De InSire Topstier blinkt uit als uiervererver met 114 in de bovenbalk. Ook uiergezondheid is een sterk onderdeel.
De moeder van Radiator is Snowfeverdochter Double W Ricky 9 van Willem Booij en Wendy Ottens uit Benneveld. Zij is ook de moeder van Rotary (v. Galore). Uit de volle zus van Ricky 9 werden eerder de Double W-stieren Ranger en Rodeo ingezet. Ook de succesvolle stiervader MS Riverboy stamt uit deze familie.

Radiator

Double W Radiator (v. Jetset)
benello

Capnation Benello (v. Bernell)
Breed inzetbare allrounder

Capnation Benello is een InSire Topstier met een allround rapport. Hij tekent voor dochters met een hoge levensproductie en een uitstekende uier- en klauwgezondheid. Ook op de andere managementkenmerken laat hij nergens steken vallen. Met onder andere 109 voor uier en 108 voor beenwerk is Benello bovendien een prima exterieurvererver.
Zijn moeder, Capnation Elzemy, onderscheidt zich bij zijn fokkers, Nico en Tim Captein uit Hazerswoude-Dorp, als een opvallende vaars met een lactatiewaarde van 124. Benello is breed inzetbaar en vererft de A2A2-variant van het bètacaseïne-eiwit.

Benello

Gehaltespecialist voor grazen

Met +0,34% vet en +0,24% eiwit staat Delta Bouncer te boek als een echte gehalteverbeteraar. Hij combineert dit met een goede melkplas en een hoge levensduur. Bouncer is een specialist op uiergezondheid. Ook binnen het exterieurrapport is de uiervererving met 111 een sterk kenmerk.
De dochters van Bouncer zullen gemiddelde afmetingen hebben en hun lichaamsconditie op peil houden. Bovendien zijn ze persistent en weinig gevoelig voor ketose. De InSire Topstier past daarom goed op graasbedrijven. Bouncer is de tiende generatie met het Delta-prefix uit een familie die terugvoert op Etazon Millbray.

Bouncer

Delta Bouncer (v. Brentano)