InSire Topstieren juni: Martin, Jacko en Jayvano

categorie Stierennieuws
21
jun
2019
0
Reacties
Insire topstier Midwolder Martin
Midwolder Martin (v. Adorable)

Midwolder Martin, Delta Jacko en Newhouse Jayvano zijn in de maand juni toegevoegd aan het aanbod van InSire Topstieren, onze hoogst scorende genoomstieren. Martin, Jacko en Jayvano zijn als InSire Topstier sinds deze maand te bestellen in onze webshop.

Maak hieronder kennis met Midwolder Martin bekijk direct het totale actuele aanbod van InSire-TopStieren (zwartbont of roodbont) in onze webshop.

 

Midwolder Martin levert meer melk met minder problemen

Met een fokwaarde van 552 euro Inet is Midwolder Martin de hoogste productievererver in het aanbod. De nieuwe InSire Topstier dankt deze hoge score met name aan een enorme melkplas van +2436 kilo, met slechts een klein minnetje voor percentage eiwit. Deze productievererving, in combinatie met bijna +780 dagen levensduur, resulteert in een score van +16 procent voor Better Life Efficiëntie. Dochters van Martin zullen zeer persistent en probleemloos produceren. Zo scoort de stier positief op alle gezondheids- en managementkenmerken. Met name de fokwaarden van 106 voor klauwgezondheid en 109 voor afkalfgemak vallen op. Daarbij vererft hij ook een bovengemiddelde melksnelheid.

 

Uit Midwolder Marjons

De kwaliteiten van Martin komen beslist niet uit de lucht vallen. Zijn vader is Stantons Adorable, een in Canada gefokte zoon van Supershot, die onder andere hoog scoort op melkproductie en levensduur. Zijn moeder, Midwolder Marjon 137 (v. De-Su Penley), is een telg uit de Marjonfamilie van het bedrijf van Arjan en Saskia van Erp uit Midwolda. De Marjonfamilie is een koefamilie die veelvuldig tekent voor hoge levensproducties. Uit deze familie werden al diverse InSire-stieren ingezet. De stammoeder van deze succesvolle foklijn is Midwolder Marjon, de moeder van de veelgebruikte Goldmar en een volle zus van de invloedrijke Delta-donor Etazon Renate. Ze werd als embryo aangekocht door de familie Van Erp. Inmiddels bestaat hun veestapel voor ongeveer een kwart uit Marjons.

 

Foutloze melkkoe

Fokker Arjan van Erp typeert de moeder van Martin als een foutloze melkkoe die haar productie gemakkelijk aankan. Ze is ingeschreven met 86 punten en produceerde in haar vaarzenlijst moeiteloos 10.500 kilo melk met 4,05% vet en 3,54% eiwit in 305 dagen. Een volle zus van Marjon 137 werd door CRV aangekocht voor het fokprogramma. Zij bewijst haar kwaliteiten met een lactatiewaarde van 111 in haar vaarzenlijst.
Midwolder Martin vererft de A2A2-variant van het bètacaseïne-eiwit. Van deze nieuwe InSire Topstier is per direct ook gesekst sperma beschikbaar.

Insire topstier martin