InSire Topstieren februari: Fair PP en Janko

categorie Stierennieuws
9
feb
2018
0
Reacties
topstieren
Delta Fair PP (v. Rafter P)

In de maand februari tonen we twee stieren die onlangs zijn toegevoegd aan het aanbod van InSire Topstieren, onze hoogst scorende genoomstieren. Fair PP en Janko zijn nu te vinden in onze webshop.

Maak hieronder kennis met deze twee toppers of bekijk het totale actuele aanbod van InSire-TopStieren (zwartbont of roodbont) in onze webshop.

Fair PP: hoornloze pinkenstier

Alle kalveren van Delta Fair PP zullen genetisch hoornloos worden geboren en dus geen hoorns ontwikkelen. Zijn dochters zullen uitgroeien tot koeien die gemakkelijk zijn te managen en voer efficiënt omzetten in melk. Fair scoort 109 voor zowel klauw- als uiergezondheid en 28 euro voor de nieuwe fokwaarde besparing voerkosten voor onderhoud. Ook op uier (108 bovenbalk) en benen (106 bovenbalk) kan Fair voor verbetering zorgen. De overgrootmoeder van Fair is Bouw Goldwyn Femmy. Zij is de moeder van Bouw Snowfever en de grootmoeder van Bouw Rocky, Final en Finder. Uit dezelfde koefamilie komt ook Cricket. Fair is geschikt voor gebruik op pinken.

 

topstieren
Janko: verbeteraar van vruchtbaarheid

Delta Janko-red stamt via moeder Delta Jetje uit de Elagaaster Jankefamilie van topmelkers Siemen en Jan Siemen van Berkum uit Elahuizen. Eerder bracht deze familie al de hoogste roodbonte stier voor NVI, Elagaaster Maxx, voort. Janko is een allround vererver en zal dochters fokken die lang, onopvallend en probleemloos produceren. Met 106 dochtervruchtbaarheid blinkt hij uit op dit kenmerk. Daarnaast vererft de zoon van Delta Meteor vast aangehechte uiers met een optimale speenplaatsing. Voor beenwerk scoort hij 106 en voor totaal exterieur 112 in de bovenbalk. Dankzij een afwijkende afstamming is Janko breed inzetbaar.

topstieren

 

topstieren

Delta janko-red (v. Meteor)