Hoornloze Punch P breed inzetbaar voor ‘dikke melk’

categorie Stierennieuws
5
dec
2018
0
Reacties
levensduur
Specialist veestapelmanagement Tonnie Vissers

‘Roodbontfokkers die op zoek zijn naar een stier die dikke melk vererft, kunnen hun slag slaan met Delta Punch P’, aldus Tonnie Vissers, specialist veestapelmanagement bij CRV. ‘Met +0,30% vet en +0,22% eiwit is hij een gehaltespecialist bij uitstek.’

Punch P is ook nog eens heterozygoot hoornloos, wat betekent dat de helft van zijn kalveren geen hoorns zal ontwikkelen. De hoge eiwitaanleg van Punch P is geen toeval. Overgrootmoeder Pietje 52 rf tekende al voor een levensproductie van 57.068 kilo melk met 4,68% vet en 3,69% eiwit. Pietje 52 werd gefokt door melkveehouder Nico van den Akker uit het Groningse Oosterwijtwerd.

Gewone boerenkoe

Deze gewone boerenkoe kwam met het bekend worden van haar genoomfokwaarden pas op latere leeftijd bovendrijven als een zeer interessante fokkoe. ‘De dochters van Punch P zullen uitgroeien tot koeien met gemiddelde afmetingen en een gunstige voerefficiëntie. Daarbij zullen de Punchdochters voorzien zijn van prima uiers en goede benen’ geeft Tonnie nog aan. Punch P vererft de A2A2-variant van het bètacaseïne-eiwit en de BB-variant van het kappacaseïne-eiwit. Punch P is zeer geschikt voor gebruik op pinken en heeft een weinig voorkomende bloedvoering, waardoor hij breed kan worden ingezet in de roodbontpopulatie.

Delta Punch P-red (Rosebud x Bolt x Twist P)InSire Topstieren: Delta Punch P
  • Gehaltestier
  • Heterozygoot hoornloos
  • Kwaliteitsuiers
  • Beste benen