Habsburger, de beste uiervererver binnen fleckvieh

categorie Stierennieuws
26
jan
2021
0
Reacties
Habsburger

Habsburger komt uit een bijzonder duurzame en beroemde moederlijn. De familie maakte enorm veel indruk in het CrossFit Webinar op 12 januari. U kunt deze webinar nog bekijken door hier te klikken.

De grootmoeder van Habsburger is Entropi. Samen met haar moeder Esmira en grootmoeder Esmiral zijn deze koeien goed voor een productie van in totaal al ruim meer dan 300.000 kg melk. Entropi produceert nog steeds en is tevens de grootmoeder van Icebreaker en de moeder van de alom gerespecteerde stier Haribo.

 

Correcte koeien

De jonge genomicstier Habsburger (Hermelin x Wattking) heeft niet alleen goede genen maar vererft ook uitstekende uiers (met 145 de top van het ras), best beenwerk (112) en correct gebouwde koeien. Hij blinkt uit in CRV Efficiëntie (+9%) door de combinatie van melkvererving (+660 kg melk) met gemiddelde gehalten (+0,03% vet, +0,00% eiwit), een prima vleesindex (112) en een uitstekende levensduur (126).

Deze genetische lijn zullen Habsburger, Haribo en Icebreaker ongetwijfeld doortrekken bij hun dochters. Het zijn namelijk onopvallend gebouwde jonge vaarzen, zonder uitzondering met goede benen en beste uiers en een gemiddelde tot goede bespiering. De gezonde uiers vallen vooral op door een zeer beste vooruieraanhechting, uierlengte en speenplaatsing. Habsburger is binnen het fleckviehras met afstand de nummer één uiervererver.

 

Efficiënt én gezond

Habsburger brengt niet alleen efficiënte, maar ook gezonde nakomelingen met een Fitness score van 117 die vooral sterk opgebouwd wordt door zijn hoge score voor levensduur (126), uiergezondheid (113) en persistentie van 111. Hierdoor scoort hij +3% voor CRV Gezondheid.

Met 109 is Habsburger mogelijk geschikt voor pinken, maar verstandig is om hier enigszins voorzichtig mee om te gaan. Habsburger is nog niet aAa gecodeerd, maar dat zal hopelijk spoedig gebeuren.