Gewichtige keuring voor BWB-stieren

categorie Stierennieuws
25
nov
2014
0
Reacties

Traditiegetrouw zijn de witblauwe stieren van BBG in het najaar opnieuw gemeten en gewogen. BBG en CRV kunnen daarbij terugkijken op een mooie, gewichtige keuring.

Van de volledige lijst van stieren die dit jaar gekeurd zijn, valt bij de jonge wachtstieren Occident de la Neuve Cour op. Deze lange en brede Juventus-zoon meet nu 7 cm boven de gestaltenorm en weegt 935 kg op 25 maanden. Hij combineert bespiering met hoogtemaat en gewicht. Getuige zijn zeer sterke moederlijn heeft Occident het van geen vreemde.

Goveur van het Vinkenhof

Goveur van het Vinkenhof

Een andere opvallende zwaargewicht is Goveur van het Vinkenhof. Deze fijne Sauveur-zoon is al van bij zijn inzet als proefstier immens populair omwille van zijn uitzonderlijke gewicht en zijn zware moederlijn. Momenteel weegt Goveur 1.160 kg op 35 maanden en meet hij +10. Zijn eerste kalveren, geboren bij de fokker, vallen op door hun vlotte opfok, lengte, groei en finesse.

Kubitus de Bray

Kubitus de Bray

Bij de anciens van de stal is Kubitus de Bray zeker een vaste waarde. Kubitus meet vandaag 1,56 m (+11) op 70 maanden en weegt 1.456 kg. Deze topper overtuigt niet alleen met zijn zeer goede fokwaarden. Met zijn elegante uiterlijk en imposant gewicht weet hij menig hart te veroveren.
Elke vrijdag kunt u in Ciney al onze stieren in levende lijve zien. Bovendien zijn op 27 en 28 november de deuren bij BBG open en worden de stieren getoond. U bent alvast van harte welkom!

Bekijk de volledige lijst van de stierenkeuring BBG 2014 (pdf)

Digitaal genieten van Belgisch witblauw? Bekijk ons aanbod.