Gerwin Korten over succesvol 3-weg kruisen

categorie Stierennieuws
14
aug
2017
0
Reacties
Familie Korten
Familie Korten

Al 13 jaar werkt Gerwin Korten uit Aalten met kruislingen, zijn oudste Zweeds roodbonte kruislingen zijn al 10 jaar. De laatste jaren werkt de veehouder consequent met de driewegkruising HF x Jersey x Brown Swiss.

‘We zoeken een niet te grote koe die gemakkelijk veel gras kan opnemen’, verduidelijkt de melkvee­houder zijn keuze. ‘Dat zijn voor ons de koeien die lang en pro­bleemloos produceren.’ Met de melk van de HF, de gehalten en hardheid van de Jersey en de hardheid en uniformiteit van de Brown Swiss heeft hij voor zijn bedrijf de beste rassen combi­natie gevonden. ‘Deze koe past bij mijn bedrijfsvoering, iedere veehouder moet kiezen wat het beste bij hem past’, aldus Gerwin die met zijn fokkerij een veelkleurige veestapel heeft gekregen.

‘Een goede koe heeft geen kleur’

‘Een goede koe heeft geen kleur en zorgt voor haar veehouders. We hebben dit jaar al wel 3,98% eiwit gehaald met de veestapel, gemiddeld komen we ongeveer op 3,70% eiwit uit.’ De koe op de foto, Lurvinck Rebecca 1097, een dochter van Musket, geeft het goede voorbeeld. En ook de nakomelingen van Mr. Protein stemmen de veehouder zeer tevreden. ‘Die gebruiken we nog steeds.’’