Fokwaarden Belgisch witblauw interpreteren

7
mei
2015
0
Reacties
Fokwaarden Belgisch witblauw interpreteren

Sinds begin april zijn enkele nieuwe, interessante fokwaarden beschikbaar voor het Belgisch witblauwras. Vooral die omtrent vruchtbaarheid kunnen u als vleesveehouder nieuwe inzichten geven in uw fokkerijkeuzes. Maar waar let u op als u de fokwaarden bekijkt of interpreteert? En vooral wat doet u er als vleesveehouder praktisch mee?

U leest er alles over bij de veelgestelde vragen over ‘het interpreteren van fokwaarden Belgisch witblauw.

Hier vindt u het antwoord op vragen als ‘waar zijn de fokwaarden op gebaseerd’ en ‘hoe interpreteer ik de fokwaarden?’ en een voorbeeld van interpretatie van de fokwaarden.

De fokwaarden maken het mogelijk om stieren in functie van de eigen fokkerijkeuzes onderling te vergelijken op een aantal kenmerken waarbij de focus vooral op vruchtbaarheid ligt. Hoe hoger deze fokwaarden, hoe groter het effect van deze stier naar dit kenmerk zal zijn. Op deze manier hebben vleesveehouders een aantal bijkomende tools in handen om hun veestapel goed te kunnen managen.

Fokwaarden vinden?
De handigste manier om de fokwaarden van een stier terug te vinden is de functie ‘stier zoeken’ onderaan de CRV-website. Hier kan u de naam in geven van nagenoeg alle stieren en hun gegevens opzoeken. Nadat u op de naam van de betreffende stier heeft geklikt krijgt u alle gegevens. Klikt u daarna bovenaan op ‘achtergrondgegevens’ dan krijgt u een overzicht van alle fokwaarden.

 Direct naar ‘Stier zoeken
 Direct naar ‘Veelgestelde vragen over het interpreteren van fokwaarden Belgisch witblauw

 Lees hier meer over Belgisch witblauw (zuivere fokkerij)
 Bekijk ons aanbod Belgisch witblauw (zuivere fokkerij)