Fleckviehstier Hindu combineert gezondheid en efficiëntie

categorie Stierennieuws
4
dec
2019
0
Reacties
Familie van Hindu
Grosse, dochter van de overgrootmoeder van Hindu (eigenaar: Schweighofer)

Hindu (Hensdorf x Mint) is een jonge fleckviehstier afkomstig uit Oostenrijk. De goede scores voor zowel gezondheid (+9%) als efficiëntie (+10%) zorgen ervoor dat deze stier het boegbeeld is van het fokdoel voor fleckvieh. De combinatie van een goed exterieur met beste benen en hoge gezondheidskenmerken maakt dat de dochters van Hindu gemakkelijk gaan produceren en lang meegaan.

Hindu scoort niet alleen hoge ogen voor uiergezondheid (117), vruchtbaarheid (122) en levensduur (130). Hij vererft daarnaast een behoorlijke melkplas met een ruim positief eiwitgehalte. De stamboom van deze stier bestaat enkel en alleen uit topverervers.

De koefamilie beschikt over zeer goede uiers en een fantastisch exterieur

Tobias Lerner, Global Product Manager Fleckvieh bij CRV, typeert het als volgt: ‘De koefamilie van Hindu beschikt over zeer goede uiers en een fantastisch exterieur. In de stal zullen zijn dochters onopvallende dieren zijn door hun probleemloze productie en hun uitstekende fundament.’ Hij is vanwege deze eigenschappen breed inzetbaar en passend voor zowel de zuivere fleckvieh fokkerij als het CRV CrossFit programma.

fleckviehstier hinduHindu (Hensdorf x Mint x Wille)
  • Goede gezondheidskenmerken
  • Efficiënte dochters
  • Beste benen
  • Lange levensduur