‘Efficiëntie en gezondheid gaan bij Faithful hand in hand ’

categorie Stierennieuws
4
apr
2019
0
Reacties
René Bos over Faithful
Veestapeladviseur René Bos

Bentehoek Faithful komt uit de stal van de gebroeders Vroege uit Dalen. Wilco Vroege noemt dat geluk, maar feit is dat de koefamilie achter Faithful op het grootschalige melkveebedrijf goed werk doet. De roodfactor Rockydochter Bentehoek Leanne 7 maakte een vaarzenlijst van 10.300 kilo melk met 3,95% vet en 3,72% eiwit. Deze moeder van Faithful komt oorspronkelijk uit de productieve familie van Plushanski Chief Faith.

Wanneer je bijna duizend koeien melkt, heb je graag ondersteuning in de fokkerij. Wilco Vroege uit Dalen laat daarom SAP de stierkeuze bepalen. ‘Veestapeladviseur Rene Bos van CRV is voor mij de specialist.’ Daarbij is de melkveehouder ook nog eens ‘merkerfan’, zodat hij de beste paringen maakt met NVI als belangrijkste selectiecriterium.

‘Efficiëntie en gezondheid gaan bij deze jonge zoon van Anreli hand in hand’

‘Efficiëntie en gezondheid gaan bij deze jonge zoon van Anreli (Riverboy x G-Force) hand in hand’, zegt René Bos. ’En Faithful combineert het met een flinke melkplas én een hoog eiwitgehalte. Als klap op de vuurpijl is hij ook nog pinkenstier en geeft hij A2A2 door. Zijn afstamming maakt hem bovendien breed inzetbaar en daarmee zal hij bij veel veehouders kansen gaan krijgen’, aldus René.

Bentehoek Faithful-Red BENTEHOEK FAITHFUL (ANRELI X ROCKY X STELLANDO): InSire Topstier
  • Melkstier met eiwit
  • Topper voor efficiëntie
  • Gezond én vruchtbaar
  • Pinkenstier