Double W Rodeo met dochters stevig in het zadel

categorie Stierennieuws
2
feb
2021
0
Reacties

Aan tien rietjes van de stier Double W Rodeo hield de familie Voskuilen in Hoogland zes prima vaarzen over. ‘Het zijn makkelijke dieren om mee te werken’, vertelt Henk Voskuilen, die met hulp van zijn zoon Rico 45 koeien melkt. ‘We hebben een oudere stal, maar de Rodeodochters passen prima in de boxen. Ze zijn niet heel groot, maar hebben wel veel breedte en goede uiers en benen’, aldus de veehouder.

Binnen het hoogproductieve koppel onderscheiden de zes nog jonge vaarzen zich met een gemiddelde lactatiewaarde van 104. De fraaiste van dit zestal is Cristy 3. Zij wordt na 62 dagen in productie voorspeld op 9813 kg melk met 4,45% vet en 3,49% eiwit. ‘De Rodeodochters blijven goed doorgeven’, stellen vader en zoon Voskuilen vast. ‘De oudste is inmiddels 248 dagen aan de melk en drachtig, maar geeft nog steeds bijna 30 liter. Ja, wij zijn heel tevreden over Rodeo en gaan hem dan ook weer gebruiken’, vertelt Rico. ‘We hebben alweer tien rietjes besteld. Als we daar nou eens net zo veel geluk mee hebben …’

 

Cristy 3 (v. Rodeo), eig.: H. J. A. Voskuilen, Hoogland

Halfbroer Ranger

Double W Rodeo is een halfbroer van Double W Ranger. Beide stieren zijn gefokt door Willem Booy en Wendie Ottens uit Benneveld en zijn zonen van Double W Ricky 8, een met 88 punten ingeschreven dochter van Snowfever, die een levensproductie realiseerde van 44.000 kg melk met 5,18% vet en 3,93% eiwit. Uit dezelfde moeder komt ook Double W Rush Hour. Net als Ranger en Rush Hour bewijst Rodeo de fokkracht van de familie met zijn dochters. Op basis van de prestaties van 412 vaarzen op 246 bedrijven scoort Rodeo 316 euro Inet. Hiermee is hij voor productie veruit de hoogste dochtergeteste stier in het aanbod en is hij menig jongere stier de baas. Rodeodochters produceren zeer persistent en blijven dan ook constant in conditie. Ze hebben voor de hoge productie bovendien relatief weinig voer nodig. Het zijn gemakkelijk te managen koeien met sterk aangehechte, ondiepe uiers met iets korte spenen. De in achteraanzicht parallel geplaatste achterbenen worden uitstekend gebruikt. Rodeo vererft bovendien de A2A2-variant van het bètacaseïne-eiwit en is geschikt voor gebruik op pinken.

Bekijk Rodeo in onze webshop.