CRV/BBG toont stieraanbod gericht op efficiënte veestapel

categorie Stierennieuws
10
nov
2017
0
Reacties
bbg

Donderdag 9 en vrijdag 10 november konden vleesveehouders opnieuw een blik werpen op het actuele stierenaanbod voor Belgisch witblauw. In de coulissen van de stal in Ciney kregen zij maar liefst 25 stieren voorgesteld. Correcte dieren, gewicht en een fijne bespiering was daarbij de veel genoemde feedback bij de eerste bezoekers op donderdag.

Het slottrio van de voorstelling werd zo bijzonder veel genoemd: drie stieren van allen meer dan 1250 kg. De opvallende en sterk bevleesde Courtois de la Hesbaye (Grommit x Galopeur) trok de kop, gevolgd door de fijn bespierde Toscan van de IJzer (Adajio x Fétiche) en de massa van Zougar d’Ozo (Tilouis x Dartagnan).
Fijn vlees is ook een eigenschap die Origan-zoon Luxerieux du Sart zich, volgens vele bezoekers aan de open dag, mag toe eigenen. Daarbij heeft hij ook de goede genen doorgekregen van zijn moeder, de bekende keuringscoryfee Cyanelle de Charlevaux. Zij werd in 2013 nog nationaal kampioen in Libramont.

 VeeteeltVlees maakte een video van de fokstieren tijdens de opendeurdag.

Nieuwe gezichten

Eveneens een aantal nieuwe gezichten konden menig bezoeker bekoren. De in Vlaanderen nog onbekende Persan de Petit Rosière (Nodule x Adajio) toonde zich een mooi gelijnde stier. Tetu de la Coue (Oiseau x Quiet) verbaasde vele bezoekers dan weer om zijn massa (948 kg), zijn hoogtemaat (+14) en zijn mooie bespiering. Enkele vleesveehouders spraken zelfs over een fenomeen.
Ook de eerste zoon van Jasper d’Herbuchene, de stier met de hoogste karkasindex, werd door BBG voorgesteld. Rejoui d’Argenton (Jasper x Ingenu ) toont zich alvast een beloftevolle, mogelijke opvolger. Het feit dat deze stier reeds voor de leeftijd van twee jaar reeds 20 kalveren heeft voortgebracht die vlot zuigen en opstarten maakt van hem voor velen al meer dan een beloftevolle stier.

VeeteeltVlees maakte ook een video van de proefstieren.

Belgisch witblauw

Vele bezoekers kwamen naar de opendeurdag in Ciney