CRV neemt Perdreau en Tarzan uit het aanbod

categorie Stierennieuws
12
dec
2016
0
Reacties
Jasper d’Herbuchenne
Jasper d’Herbuchenne, met 121 de nieuwe nummer 1 voor karkasindex

Gezonde kalveren en een makkelijke opfok, dat is vaak het eerste doel van vleesveehouders in hun fokkerij. Daarin wil CRV hen ook maximaal ondersteunen. Dat blijkt ook uit de succesvolle indexdraai van december. Zo is Jasper d’Herbuchenne met een index van 121 de nieuwe nummer 1 voor karkasindex.

Omdat een makkelijke opstart belangrijk is, heeft CRV ook besloten om twee stieren uit het aanbod te halen: Perdreau de la Garde de Dieu en Tarzan du Falgi. Reeds deze zomer werd ook Cadeau de la Beole (v. Sheriff) uit het aanbod gehaald. Zijn nieuwste fokwaarde voor drinkvermogen (52 indexpunten) bevestigt die keuze.

Perdreau de la Garde de Dieu (v.Immense) had al een lage economische index bij 2e bezoek van 92, het is zijn fokwaarde van 122 (bijzonder zware kalveren) voor geboortegewicht die CRV deed besluiten om hem uit het aanbod te halen.

Tarzan du Falgi (v. Quatro) had reeds een zwakke index gewicht-conformatie van 68 bij 2e bezoek (te licht, weinig bespiering). Zijn recente karkasscore van 90 bevestigt het voorgaande. Ook Tarzan zal dus tot nader order uit het aanbod gehouden worden.

 Bekijk ons volledige aanbod beschikbare en betrouwbare stieren

Naar aanleiding van Agriflanders is midden januari ook een nieuwe brochure stierenaanbod beschikbaar.