Brown swiss: Merica voor gezonde dochters met beste uiers

categorie Stierennieuws
9
apr
2020
0
Reacties
moeder van Merica, brown swiss
Hilltop Acres Bk Maui, moeder van Merica

Merica is een vroege Tonkazoon. Hij komt uit een super moederlijn, die bij brown swiss uitblinkt in levensproductie en exterieur.

De moeder van Merica is de met 91 punten ingeschreven Hilltop Acres Bk Maui, die tot nog toe een levensproductie realiseert van 97.000 kg melk met 4,10% vet en 3,75% eiwit. Maui blinkt op de leeftijd van ruim 8 jaar nog steeds uit in de combinatie van melktype en kracht en imponeert met haar superhoge, vaste achteruier.

‘Merica is binnen het brownswissras een van de beste pinkenstieren’

‘Deze kwaliteiten op uiergebied mag je ook verwachten van een brownswiss-stier als Merica’, geeft Henk Lutke Willink, productmanager bij CRV, aan. ‘Hij zal ondiepe, vaste en hoog aangehechte uiers (0,67 UDC/JUI) vererven met een beste speenplaatsing.’ Met een score van 4,0 voor geboortegemak (CE) is hij binnen het brownswissras een van de beste pinkenstieren. Daarnaast scoort hij ook nog eens uitstekend voor melksnelheid met een fokwaarde van 105. ‘En door zijn torenhoge gezondheidskenmerken mag je ook een hoge levensduur of levensproductie verwachten’, aldus Henk. Merica is dan ook een goede keuze voor veel veehouders.

Merica (Tonka x Brookings x Dynasty)

Jonge stier

  • Super pinkenstierBrown swiss: Merica
  • Hoge gezondheidskenmerken
  • Beste gehaltes
  • Better Life Gezondheid +3%
  • Better Life Efficiëntie -3%