Brown Swiss: Cadence vererft kracht, veel melk en beste uiers

categorie Stierennieuws
4
dec
2019
0
Reacties
Cadence dochter
Cadence dochter Aspen, derde lactatie (eigenaar Hendel Farms, Minnesota)

Cadence (Brookings x Wonderment) is een van de meest populaire brownswiss-stieren ter wereld, met sperma geëxporteerd naar meer dan 20 landen. Met ruim 1300 dochters aan de melk heeft hij een betrouwbaar verervingspatroon waarin kracht, productie en beste uiers de boventoon voeren. Zijn dochters zijn gemiddeld van gestalte met veel kracht en een goed melktype.

Cadence viel al vroeg op vanwege zijn hoge genoomfokwaarden en hij heeft die hoge verwachtingen meer dan waargemaakt. ‘Zijn Amerikaanse vererving geeft aan dat hij sterk is in een hoge melkproductie met goede gehalten’, aldus Dan Gilbert, brownswiss-specialist bij New Generation Genetics. ‘Zijn vruchtbare dochters blinken uit op exterieurgebied in kracht, benen en vooral uiers. De uiers zijn breed en sterk aangehecht met een goede ophangband.’ Cadence wordt zowel in de zuivere fokkerij als in de kruisingsmarkt volop toegepast.

De vruchtbare dochters blinken uit in kracht, benen en uiers

Interessant om te vermelden is dat de moeder van Cadence een van de eerste resultaten is van het Genomic Discovery-programma. Ze is eigendom van Shiloh Dairy dat meer dan 2000 koeien melkt in Wisconsin. Haar resultaten worden gewoon in het koppel gerealiseerd zonder voorkeursbehandeling. De koefamilie van Cadence voert terug naar de productieve Top Acres Even Bounty-familie, die al veel succesvolle stieren heeft voortgebracht.

Cadence Brown SwissCadence (Brookings x Wonderment x Pronto)
  • Gezonde en beste uiers
  • Beste productievererving
  • Allround stier
  • Voor zuivere fokkerij en kruisen