Bert van Ginkel over Delta Jacobus

categorie Stierennieuws
24
sep
2018
0
Reacties
Bert van Ginkel, melkveehouder in Bunnik
Bert van Ginkel, melkveehouder in Bunnik

Delta Jacobus fokt gemiddeld voor hoogtemaat, vererft veel ruimte in de voorhand en zijn dochters zullen beschikken over een goede conditie. Met Delta Topgear (Big Malki x Delta Solero) als vader kan Delta Jacobus bovendien zorgen voor de inbreng van ander bloed.

Jacobus voert terug op de Jaantjefamilie. Zijn moeder, Delta Jyll (v. Mobile), heeft net gekalfd. Zijn grootmoeder, Delta Jara, loopt op het bedrijf van Bert en Joke van Ginkel in Bunnik. ‘Een uitgesproken melkkoe’, typeert Van Ginkel haar. ‘Ze maakt met gemak lijsten van meer dan 15.000 kilo melk en is daarbij steeds vlot drachtig. Jara is absoluut de beste koe van stal’, vertelt hij enthousiast.

‘Jara is absoluut de beste koe van stal’

Fraaie gezonde uiers

De dochter van Delta Augustus (Gibor x Mascol) – die binnenkort voor de vijfde keer kalft – realiseerde tot nu toe een levensproductie van ruim 68.000 kilo melk. ‘En ze ziet er nog fantastisch uit. Met name haar uier houdt zich perfect’, aldus de veehouder. Behalve fraai zullen de uiers van de Jacobusdochters ook gezond zijn. Jara werd als vaars ingeschreven met 86 punten voor algemeen voorkomen, waaronder 88 punten voor uier. ‘Die score is ze nog dubbel en dwars waard’, vindt Van Ginkel.

 

 Delta Jacobus (Topgear x Mobile x Augustus)Delta Jacobus

 

  • Efficiënte dochters
  • Vruchtbare dochters
  • Onderscheidende aAa code