Ben P hoornloze nieuwkomer bij jersey

categorie Stierennieuws
4
dec
2019
0
Reacties
Ben P
Ben P (Slugger P x Method x Magnum)

Ben P is een hoornloze, jonge jerseystier van Pine Tree Farm uit een van de beste dochtergeteste stiervaders van dit moment. Vader Kash-In Slugger P heeft zelf een fokwaarde van 585 lbs melk met +0,21% vet en +0,07% eiwit. Hierdoor brengt Slugger P naast prima gehalten ook veel kilogrammen vet en eiwit.

Niet alleen vader Slugger P brengt veel goeds mee, maar ook moeder Cinnamon Ridge Method Bulgaria weet wat produceren is. De vaars kalfde af op een leeftijd van 1.08 jaar en realiseert momenteel een lijst van 7.807 kg melk met enorme gehalten aan vet en eiwit (7% vet en 5% eiwit).

Breed inzetbaar in de jerseypopulatie

Henk Lutke Willink, global productmanager crossbreeding bij CRV, vertelt: ‘De dochters van Ben P zullen beschikken over een combinatie van veel melk met beste gehalten. Ook gaan de dieren beschikken over sterk aangehechte, ondiepe uiers. Het zijn bovengemiddeld ontwikkelde dieren met uitstekend beenwerk.’ De stier is heterozygoot hoornloos, wat betekent dat de helft van de nakomelingen geen hoorns krijgt. Vanwege zijn profiel en bloedvoering kan Ben P breed worden ingezet in de jerseypopulatie.

Ben P (Slugger P x Method x Magnum)
  • Sterk aangehechte, ondiepe uiers
  • Goed ontwikkelde dochters
  • Uitstekend beenwerk
  • Breed inzetbaar