Belgisch witblauw op zijn best

categorie Stierennieuws
17
jan
2017
0
Reacties
Agriflanders 2017 Elitekeuring Belgisch witblauw

Afgelopen vrijdag was een hoogdag voor menig vleesveeliefhebber van het Belgisch witblauw ras. Maar liefst vijfentachtig van de beste dieren uit Vlaanderen toonden zich op zijn best.

Tijdens de elitekeuring voor Belgisch witblauw namen een tiental jongeren deel aan de finale van Kijk op Keuren. Zij dienden vijf rubrieken te beoordelen waarna hun resultaat vergeleken werd met dat van de jury. Baziel Van Doorne uit Nevele werd uiteindelijk als winnaar uitgeroepen. Baziel is 19 jaar en is student op VIVES-hogeschool op Vives. Maarten Van Dooren uit Zele werd tweede, Thijs Obin uit Staden vervolledigde de top drie.

 

Deelnemers Kijk op Keuren Agriflanders 2017

Deelnemers Kijk op Keuren BWB. De winnaar editie 2016/17 is Baziel Van Doorne uit Nevele.

Bij aankomst werd elk dier gewogen wat resulteerde in een gemiddeld gewicht van 712 kg.

Bij aankomst werd elk dier gewogen wat resulteerde in een gemiddeld gewicht van 712 kg.

Op de stand toonde CRV twaalf dochters van actuele stieren uit het aanbod. Veel aandacht was er daarbij voor de zes dochters van Attribut de Fond de Bois. Verschillende van deze dieren namen ook deel aan de individuele keuring op vrijdag.

Zes dochters van Attribut de Fond de Bois

Zes dochters van Attribut de Fond de Bois

Bekijken en voelen: op die manier kregen de bezoekers een beeld van hoe de stieren uit het CRV-aanbod kunnen bijdragen aan hun eigen efficiënte en gezonde veestapel.

kwa_1962

Op de stand konden bezoekers napraten over de keuring of de getoonde dochters bespreken. De sector werd er ook gepromoot met een heerlijke carpaccio of pastrami van Belgisch witblauw. En het werd gesmaakt door veehouder en consument.

 

kwa_2240