Actuele BBG-stieren te bekijken op open dagen in Waver en Ciney

categorie Stierennieuws
11
nov
2015
2
Reacties
Olympe de la Hasse

Op donderdag 19 en vrijdag 20 november bent u opnieuw welkom op de open dagen die BBG, AWE en CRV organiseren in de stallen in Waver (Chaussée de Bruxelles 416, 1300 Waver) en Ciney (Chemin du Tersoit 32, 5590 Ciney). Daar kan men een blik werpen op de stieren van BBG.

Op beide dagen worden omstreeks 10.30 uur de stieren in Waver getoond, om 14.30 uur is dat het geval in Ciney. Hierdoor zijn beide locaties makkelijk te combineren voor een bezoek. Daarnaast is het ook mogelijk om iedere vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur de stieren in de stallen van BBG te bekijken in zowel Ciney als Waver.

Stieren opnieuw gekeurd
Traditiegetrouw zijn de witblauwe stieren van BBG ook dit najaar opnieuw gemeten en gewogen door het stamboek. De volledige lijst van de gekeurde stieren en hun resultaten kan u hieronder terugvinden. Van de volledige lijst van stieren die dit jaar gekeurd zijn, valt bij de jonge proefstieren Charmeur van het Perenhof op. Jammer genoeg is Charmeur reeds overleden wegens een blessure. Deze stier zou zeker één van de sterren geweest zijn op de komende opendeurdagen. Met een excellente moederlijn, een enorm vleestype en een mooie +5 voor gestalte is Charmeur een mooie aanvulling in het BBG-portfolio voor de Vlaams/Nederlandse veehouder.
Ook Toscan van de Ijzer is een uitzonderlijke stier, die steeds meer doet verbazen. Hij heeft niet alleen een uitzonderlijke moederlijn en exterieur maar bovenal is hij met zijn 870 kg op 21 maanden een zeer zware stier met een +6 voor gestalte.

In de categorie nieuwe kiloknallers vallen Zougar d’Ozo, Igor van het Vinkenhof en Occident de Neuve Cour op. Zougar combineert zijn zware gewicht en +8 met een uitmuntende bespiering van 91 punten. Nieuwkomer Olympe de la Hasse, die als nieuwe outcross-proefstier te zien zal zijn op de komende opendeurdagen, etaleert zijn klasse met een mooie +2 voor gestalte en 1363kg, ondanks een eerdere carrière als kuddestier. Tot slot heeft BBG met Kubitus de Bray en Langoureux de Fooz de twee zwaarste stieren op stal staan. Beiden combineren hun uitzonderlijke gewicht met probleemloze opfok en mooie fokwaardes.

Bekijk hier de volledige lijst van stieren die dit jaar gekeurd zijn.

 

2 reacties

 1. 03 november 2015 (piet van laere) Schreef:

  Beste,

  Voorgaande jaren organiseerde crv busreizen naar de opendeur van bbg.
  Is dit dit jaar terug het geval?
  Waar en wanneer opstappen als er een busreis is?
  Alvast bedankt!

  Mvg
  Piet

  • 03 november 2015 (CRV) Schreef:

   Beste Piet,

   zeker is dat weer het geval dit jaar. Als het goed is ontvangt u binnenkort een brief met alle informatie over de CRV busreis. Veel plezier! Laat u ons weten hoe het was?