Aanbod grazingstieren uitgebreid

categorie Stierennieuws
7
jun
2018
0
Reacties
grazingstieren triplestar
Grazingstier Triplestar

Past u op uw bedrijf grazing toe? Fokt u op minder zware koeien met goede capaciteit en robuustheid? En wilt u ook goede gehalten? Bekijk dan de vijf nieuwe grazingstieren die vanuit Nieuw-Zeeland nu ook beschikbaar zijn in Vlaanderen en Nederland.

Onlangs is het aanbod grazingstieren uitgebreid met een drietal Nieuw-Zeelandse jerseystieren. Al deze stieren geven kleinere/minder zware koeien met goede capaciteit en robuustheid. Ze hebben hogere gehalten en zorgen voor echte graaskoeien. Ook zijn deze stieren A2A2 en hebben ze BB voor kappa-caseïne. Daarnaast introduceren we twee holsteinstieren uit ons Nieuw-Zeelandse grazingfokprogramma. Enerzijds zijn ze uniek vanwege hun graaskwaliteiten en outcross bloedvoering, anderzijds vanwege hun veelgevraagde aAa-code van 516 en 561.Via onze webshop kunt u deze vijf stieren bestellen.

 

4,40 procent eiwit

Jerseystier Triplestar is onze jerseystier met het hoogste eiwitpercentage. Triplestar is dochtergetest en zijn eerste dochters in Nieuw-Zeeland scoren met gemiddeld 4,40 procent eiwit geweldig overtuigend. Zijn dochters hebben een ruime conditie en veel capaciteit, ook qua secundaire kenmerken scoren ze goed. De tevreden veehouders omschrijven de Triplestardochters als rustige, maar fanatieke grazers. Ze kunnen efficiënt veel gras verwerken en zijn makkelijk te managen. Dit komt prachtig tot uiting in Triplestars Better Life-getallen van +8% Efficiëntie en +5% Gezondheid. Daarnaast beschikt Triplestar over een, zeker voor Jersey, unieke aAa-code van 516.

 

Unieke combinatie

Overlord PP is een homozygote polled stier en geeft dus 100 procent hoornloze nakomelingen. Vanwege zijn buitenlandse vader (Australië) is zijn genoomfokwaarde in Nieuw-Zeeland niet zo hoog. Zijn vader heeft wel goede fokwaarden in de Verenigde Staten. De combinatie van hoornloosheid, typisch jerseyprofiel met hoog eiwit en goede dochtervruchtbaarheid maken Overlord PP zeer uniek. We zijn blij deze stier ook voor de Nederlandse en Vlaamse veehouders beschikbaar te kunnen maken. Ook Overlord PP heeft een 516 aAa-code.

grazingstieren Overlord

Grazingstier Overlord

Goed ontwikelde dochters

Connacht is een hoge InSire-stier en krijgt volgend jaar dochterfokwaarden. Connacht is een Kingpin-zoon die net als vader sterk scoort op productie door hoge gehalten en voldoende kilogrammen melk. Naast een hoge Better Life Efficiëntie van +7% is hij met +6% Gezondheid een van de hoogste stieren voor gezondheid. Conachtdochters zijn goed ontwikkeld met veel capaciteit en flinke breedtematen. Zijn goede graaskwaliteiten, hoge dochtervruchtbaarheid, super uiers en korte draagtijd dragen bij aan zijn hoge levensduur. Zijn aAa-code is 561!

grazingstieren connacht

Grazingstier Connacht

 

Zwartbonte holstein grazingstieren uit Nieuw-Zeeland

De zwartbonte grazingstieren Delsanto (aAa 561) en Quantico (aAa 516) beschikken binnen Nieuw-Zeeland over een bovengemiddelde productieaanleg en hebben voor Vlaamse begrippen zeer hoge gehalten. Eiwitpercentages van 3,80 tot 3,90 procent en vetpercentages van 4,40 tot 4,70 procent bij enkel weidegang, spreken voor zich. Hun dochters zijn wat kleiner en ronder dan de gemiddelde Vlaamse holstein. Ze behouden gemakkelijk hun conditie en zijn heel vruchtbaar. Op het gebied van dochtervruchtbaarheid en eiwitpercentage weet Quantico zich te onderscheiden van Delsanto. Delsanto scoort daarentegen iets hoger voor kilogrammen melk en vetpercentage.

Beide stieren hebben nagenoeg geen omgerekende fokwaarden. Wel kunnen ze gemakkelijk in het SAP met aAa meedraaien en worden ze op basis van aAa-code geadviseerd. Deze beide stieren zijn vanaf nu te bestellen via de webshop en kunt u vinden bij het zwartbont grazingaanbod.

Grazingstieren

Grazingstier Quantico

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de nieuwe grazingstieren, neem dan contact op met uw veestapeladviseur of onze klantenservice.