StierAdvies Melkvee

De perfecte match voor uw veestapel

Voordelen

 • Best passende paring op basis alle beschikbare data
 • Persoonlijke begeleiding aangepast aan uw wensen
 • Objectief advies op maat met grenzen om inteelt te beperken

U wilt koeien die passen bij uw bedrijf, uw toekomstplannen en uw fokdoel. Fokkerij lijkt soms wel een puzzel. StierAdviesProgramma (SAP) of StierWijzer helpt u bij het vinden van de juiste stukjes.

Welke stieren uit het uitgebreide stierenaanbod passen het best in uw fokdoel voor het behalen van een optimaal resultaat op uw bedrijf? Het StierAdviesProgramma (SAP) en de StierWijzer helpen veehouders al jaren bij het maken van de juiste ‘match’ tussen stieren en koeien.

SAP bewijst zich al 30 jaar in praktijk. Niet alleen met cijfers, maar vooral met gericht advies en persoonlijke begeleiding. Met als resultaat:

 • Objectief en betrouwbaar paringsadvies
 • Zorgeloos, online en up-to-date
 • Praktische rapportages
 • Aanzienlijke tijdsbesparing
 • Een hogere omzet per koe

Om de beste koe-stiercombinatie te vinden, gebruikt CRV de fokwaarden van uw koeien en de stieren. Dat zijn immers de beste voorspellers van de genetische aanleg. Ook de merkerfokwaarden, exterieurbeoordeling en aAa-codering worden -indien beschikbaar- meegenomen.

Daarnaast houdt SAP rekening met zaken als inteelt, erfelijke gebreken en geboortegemak. Nadat de fokwaarden bekend zijn, ontvangt u uw SAP-uitslag: een actueel en onderbouwd advies dat naadloos aansluit bij uw fokdoel.

Via SAP kan uw adviseur u bovendien direct laten zien wat het effect van de stieren op uw toekomstige veestapel is. U bepaalt zelf met welke stieren u wilt werken, maar u kunt ook gebruik maken van een standaardpakket aan CRV-stieren.

SAP is dan ook meer dan een paringsprogramma en zorgt dat u met minimale inspanning maximale vooruitgang realiseert. Ook dat is waar BETTER COWS > BETTER LIFE voor staat.

De kosten voor deelname aan SAP Melkvee/Stierwijzer:

SAP melkvee/StierWijzer   € +6%
Abonnement SAP/StierWijzer per bedrijf per maand € 3,05
Abonnement SAP/StierWijzer Budget per bedrijf per maand € 1,53
SAP/StierWijzer per aanwezig dier per maand € 0,11

Bekijk hier de tarievenkaart van CRV.

Deelnemen? Vragen?
Heeft u interesse in deelname aan SAP Melkvee/Stierwijzer of heeft u vragen hierover? Neem contact op met klantenservice op 078 1544 44.

Stieradvies van CRV is:

 • altijd objectief advies gebaseerd op de verbeterpunten per koe
 • inclusief verervingsgegevens van alle stieren (ook buiten CRV)
 • inclusief een grafiek die de genetische vooruitgang in beeld brengt, zodat u ziet hoeveel winst u boekt op de speerpunten van uw fokdoel

Aanmelden? Ga naar Aanmelden StierAdvies

Daar vind u ook meer informatie over de vervolgstappen na uw aanmelding!

Wilt u het StierAdvies liever eerst gratis uitproberen? Ga dan naar ‘Gratis Stieradvies Aanvragen‘! U krijgt eenmalig een gratis advies, inclusief een adviesgesprek van een deskundige SAP-begeleider.

Testimonial

Jos en Ingrid Knoef over levensduur
‘Betrouwbare fokwaarden vormen de basis voor duurzame fokkerij.’

Melkveehouders Jos en Ingrid Knoef, Geesteren

Klantenservice

078 1544 44

BEL MIJ

Bel mij

MAIL ONS

Stuur ons een bericht

ZOEK UW VEESTAPELADVISEUR