Ovalert

Ontzorging van het volledige vruchtbaarheidsmanagement

Voordelen

 • Meest complete en unieke vruchtbaarheidssyteem
 • Gericht werken aan vruchtbaarheid veestapel
 • Voor iedere situatie een passend pakket

Veel veehouders investeren momenteel in Ovalert-vruchtbaarheidsmanagement! Ovalert is een oplossing voor optimaal vruchtbaarheidsmanagement op uw bedrijf.
Ovalert:

 • ontzorgt
 • geeft u gemak
 • bespaart arbeidstijd

Ovalert is een innovatieve totaaloplossing voor het managen van de vruchtbaarheid op uw bedrijf. Het regelt de vruchtbaarheid van begin tot eind: van tochtdetectie en inseminatie tot en met drachtcontrole door een slimme integratie van informatie over koevruchtbaarheid, het StierAdviesProgramma (SAP) Melkvee of SAP Vleesvee en de ki-dienstverlening.

Maar Ovalert doet nog meer; de vruchtbaarheidsspecialisten van CRV kunnen u precies vertellen welke stappen u moet ondernemen om de vruchtbaarheid verder te verbeteren. Omdat Ovalert modulair is opgebouwd, is er altijd wel een pakket die past bij uw wensen.

Ruim 1.500 klanten zijn overtuigd van haar meerwaarden op hun veehouderij. Lees hier alles over Ovalert of neem direct contact op met onze klantenservice (078 1544 44)!

Niet elke veehouder heeft dezelfde vraag. Daarom kunt u kiezen uit 1 van de 3 standaard Ovalert-pakketten. Bekijk hier welke mogelijkheden de verschillende pakketten bieden voor uw situatie.

442-16-folder-ovalert-new-2-600

Klik plaatje om te vergroten

U kunt gebruikmaken van:

Ovalert BASIS-pakket
Een betrouwbaar activiteitmetingssysteem

De combinatie tochtdetectie met tochtattenties via internet en sms zorgt dat u met het Basis-pakket altijd helder heeft wanneer uw dieren geïnsemineerd kunnen worden. U kunt het pakket uitbreiden met verschillende opties. Het is mogelijk het systeem te koppelen met VeeManager voor nog meer gebruikersgemak.

Voordelen

 • 24/7 de activiteit van uw dieren nauwkeurig vastleggen.
 • U ontvangt tochtattenties via internet, app en sms.
 • U kunt het systeem als standalone gebruiken – naast uw eigen managementpakket – of in combinatie met VeeManager.

Ovalert KI-pakket
Vruchtbaarheidsmanagement zonder zorgen!

Uw vruchtbaarheidsresultaten kunt u verbeteren met minder werk. Dit kan omdat u met het KI-pakket de vakkundige inseminator van CRV aan uw zijde hebt. Via VeeManager kunt u ook nog de resultaten
eenvoudig managen en monitoren. Met de vruchtbaarheidsadviseur aan uw zijde krijgt u advies op koe- en bedrijfsniveau. Hiermee is er focus op uw vruchtbaarheidsdoelen en haalt u de beste resultaten voor uw bedrijf. U kunt het pakket gebruiken voor al uw melkkoeien en pinken. U betaalt per melkkoe per maand en hebt dus direct inzicht in de kosten.

Voordelen
De voordelen van het Ovalert KI-pakket:

 • De vakkkundige inseminator en vruchtbaarheidsadviseur van CRV aan uw zijde
 • Maximale ondersteuning om tot een vruchtbare veestapel te komen.
 • De integratie van het StierAdviesProgramma en de ki-opgave neemt u op een slimme manier werk uit handen.


Ovalert DHZ-pakket

Optimale ondersteuning voor een vruchtbare veestapel

Wilt u uw koeien zelf blijven insemineren om zo het maximale uit uw veestapel te halen? Dat kan met het Ovalert DHZ-pakket. Hierbij krijgt u professioneel advies van de vruchtbaarheidsadviseur van CRV.

Hij/zij ondersteunt u met advies en begeleiding voor uw bedrijf en de dieren. Bovendien helpt hij/zij met het uitleggen en verbeteren van de vruchtbaarheidscijfers. U betaalt per  melkkoe per maand en hebt dus direct inzicht in de kosten.

Voordelen
Alle voordelen van het Ovalert DHZ-pakket:

 • U bepaalt zelf het tijdstip van insemineren
 • U kunt de resultaten van uw bedrijf zelf managen en monitoren via VeeManager
 • Een vruchtbaarheidsadviseur van CRV staat aan uw zijde voor gericht advies op koe- en bedrijfsniveau

Extra mogelijkheden
Het Ovalert KI- en DHZ-pakket is uit te breiden met Sperma Inclusief. Met Sperma Inclusief kiest u voor:

 • genetische vooruitgang keuze uit CRV-stieren voor een vast bedrag per koe per maand
 • kosten worden over het hele jaar verspreid

Wilt u het maximale uit uw veestapel halen? Kies dan voor een Ovalert DHZ of KI-pakket. De Ovalert-pakketten zijn ook te gebruiken wanneer u al een tochtdetectie systeem bezit. Vraag uw veestapeladviseur naar de mogelijkheden.

Bekijk alle mogelijkheden op Ovalert.be of neem gerust contact op met Klantenservice (078 1544 44) voor persoonlijk advies!

Ovalert is een totaaloplossing inclusief poot- of halsresponder. Deze is koppelbaar met VeeManager Vleesvee of VeeManager Melkvee, maar kan ook los worden gebruikt.
Het gebruiksvriendelijke systeem bestaat verder uit een of meer antennes en een procescomputer die verbonden is met uw pc of netwerk. Uitlezen van de gegevens met een smartphone of tablet op afstand is mogelijk. U bent dus altijd op de hoogte en kunt snel en adequaat handelen.

CRV biedt twee verschillende systemen aan. Welke systeem past het beste bij uw bedrijfsvoering?

HARDWARE VAN NEDAP

Pootofhalsresponder Antenne ID-controller Procescontroller Sms-attendering
Poot- of halsresponder
De responder meet activiteit en heeft de mogelijkheid tot sta/lig monitoring (poot) of vreetmonitoring (hals). Zowel tocht als mogelijke gezondheidsproblemen worden gedetecteerd.
Antenne
Met de antenne worden gegevens uitgelezen over een afstand van 50 tot 80 meter. De lange afstandsantenne heeft een bereik tot 1000 meter bij de pootresponder en 500 meter bij de halsresponder.
ID-controller
Dit is de ontvanger voor de antenne. De ID-controller stuurt de responderdata door naar de procescontroller.
Procescontroller
Hier worden de responderdata omgevormd naar een attentie. Deze worden naar een pc of router gestuurd.
Sms-attendering
Als een dier tochtig is komt een attentie op uw pc binnen. U kunt het ook zo instellen dat u tevens een sms-attentie ontvangt.

 

HARDWARE VAN SCR HEATIME

Halsband_RVW_8412 HR-LDn-Respondder Processor Sms-attendering
Halsresponder
De responder meet activiteit en herkauwactiviteit. Zowel tocht als mogelijke gezondheidsproblemen en lang durende afkalvingen worden gedetecteerd.
Antenne
De antenne ontvangt de gegevens met een bereik van 200 bij 500 meter. Uitbreiding van het bereik is mogelijk middels meerdere antennes.
Processor
De processor ontvangt de signalen van de antenne en vormt deze om naar een attentie. Via internetverbinding worden de attenties gekoppeld aan VeeManager. Via het touchscreen op de processor zijn de attenties ook te zien.
Sms-attendering
Als een dier tochtig is komt een attentie op uw pc binnen. U kunt het ook zo instellen dat u tevens een sms-attentie ontvangt.

 

Bij een verhoogde activiteit ontvangt u een sms met daarin de gegevens van het tochtige dier. U weet dus precies welke dieren tochtig zijn en kunt direct beslissen of u de koe nu of later wilt insemineren. U ontvangt de verschillende attenties ook via VeeManager Vleesvee, VeeManager Melkvee of de VeeManager App.

Ovalert signaleert ook de dieren die verminderd actief zijn. Deze dieren vindt u ook terug in VeeManager Vleesvee of VeeManager Melkvee en de Veemanager App.

 Bekijk hier meer informatie over de Ovalert-techniek.

Geïnteresseerd? Vragen?
Kijk voor meer informatie op de website van ovalert of bel nu met de CRV klantenservice (078 1544 44) voor een afspraak met een van onze adviseurs.

CRV biedt twee verschillende systemen aan. Welk systeem past het beste bij uw bedrijfsvoering? Onze adviseurs kunnen u zeker helpen bij deze vraag.

 

  pootresponder halsresponder-tabel HR-Tag-tabel H-Tag-tabel
Nedap pootresponder Nedap halsresponder SCR HR
responder
SCR H responder
Meting activiteit;
sta/lig-monitoring
activiteit;
vreetmonitoring
activiteit; herkauwmonitoring activiteit
90% tochtdetectie
Stand alone gebruik
Bereik antenne radius max.
1000 m
radius max.
500 m
rechthoek
200x500 m
combineer antennes voor groter bereik
rechthoek
200x500 m
combineer antennes voor groter bereik
Sluit aan op al aanwezige Koe-Herkenning koppelen middels ISO of huidige herkenning gebruiken te koppelen middels ISO via HDX elektronische oormerken via HDX elektronische oormerken
Tochtattenties
Attenties niet te insemineren dieren
Overige attenties sta/lig;
verminderd actief
verminderd vreten gezondheid: afwijkend herkauwgedrag; afkalfproblemen verminderd actief

Bekijk hier meer informatie over de Ovalert-techniek

Geïnteresseerd? Vragen?
Kijk voor meer informatie op de website van Ovalert of bel nu met de CRV klantenservice (088 0244 40) voor een afspraak met een van onze adviseurs.

 

 

Testimonial

Serge Stroo over Ovalert

Met Ovalert heb ik het bedrijf beter in de hand en heb ik meer tijd om ook op die andere zaken te focussen. Ik haal nu een beter rendement in minder tijd.

Serge Stroo uit Hoeke

Klantenservice

078 1544 44

BEL MIJ

Bel mij

MAIL ONS

Stuur ons een bericht

ZOEK UW VEESTAPELADVISEUR


Nieuws