Mrij

Degelijke kampioenen in efficiëntie

Voordelen

Mrij in de wei
  • keuze uit grootste fokprogramma ter wereld
  • fokwaarden gebaseerd op resultaten uit Nederland

Kruisen met het oer-Hollandse mrij-ras: steeds meer veehouders ontdekken hoe interessant dat is. Mrij geeft een hoger eiwitpercentage, een robuuste koe, goede vruchtbaarheid, gemakkelijke geboorten en meer omzet en aanwas. CRV selecteert in zijn fokprogramma bovendien extra op efficiëntie en gezondheid, met behulp van het concept CrossFit (CrossFit-efficiency en CrossFit-gezondheid).

Sterke productiedieren
Het Maas-Rijn-IJsselvee (mrij) is een oud roodbont dubbeldoelras, afkomstig uit het stroomgebied van de drie rivieren waaraan de naam is ontleend. Hoewel het aantal dieren fors is teruggelopen door de opkomst van de red holstein, is mrij na holstein nog altijd het grootste ras van ons land. Veehouders roemen mrij vanwege

  • het zeer hoge eiwitgehalte,
  • de fraaie vet-eiwitverhouding,
  • de robuuste bouw (breed en duurzaam),
  • de goede benen,
  • de hoge vruchtbaarheid,
  • en het feit dat het dier tegen een stootje kan.

Mrij’s zijn sterke koeien die op een sober rantsoen goed presteren in de melkstal en ook nog eens prima vlees aanzetten. De economische cijfers van MRIJ-bedrijven tonen steevast aan dat een veehouder zijn melk goedkoop met MRIJ kan produceren. Kengetallen van melkveehouderijbedrijven geven aan dat per kilogram geproduceerde melk de MRIJ-boer één à twee eurocent meer overhoudt dan de veehouder met Holstein Friesians

Het grote voordeel van kruisen met mrij is dat het zijn oorsprong in Nederland heeft. Daardoor zijn de fokwaarden gebaseerd op resultaten van Nederlandse dieren onder Nederlandse omstandigheden. Zo zijn de cijfers goed te vergelijken met andere in Nederland geteste stieren en weet u precies wat u kunt verwachten.

Kwaliteit van eigen bodem
Het mrij-fokprogramma van CRV staat voor rendement en is het grootste ter wereld. De afgelopen jaren zijn de sterke punten van mrij verder verbeterd en zijn productie én exterieur van het ras aanzienlijk ontwikkeld. Daardoor scoort de moderne mrij nog beter op efficiëntie en gezondheid. Precies de eigenschappen die u na het kruisen graag terugziet in uw koeien. Bij de selectie van stieren wordt dan ook nadrukkelijk rekening gehouden met de eisen die kruisingsveehouders aan de stieren stellen.

Aanbod
Bekijk hier het aanbod mrij.

Ons kruisingsconcept CrossFit geeft diverse opties voor kruisen met mrij (CrossFit-efficiency en CrossFit-gezondheid).

Interesse in kruisen met mrij? Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de beste kruising en/of strategie voor uw fokdoel? Of wilt u een vrijblijvend gesprek met een fokkerijadviseur?

Neem dan gerust contact op met uw veestapeladviseur of onze klantenservice op 078 1544 44.

 

Testimonial

Frank van der Heijden over de mrij-koe
'Mrij is uniek: én hoog in de melkeiwitten én hoog in omzet en aanwas'

Frank van der Heijden, melkveehouder en lid adviesraad dubbeldoelrassen

Klantenservice

078 1544 44

BEL MIJ

Bel mij

MAIL ONS

Stuur ons een bericht

ZOEK UW VEESTAPELADVISEUR