MPR Voeding

Melkonderzoek brengt voedingsproblemen aan het licht

Voordelen

Veemanager module MPR MPR Voeding
  • Meldingen ontvangen van attentiekoeien
  • Duidelijkheid over de benutting rantsoen
  • Eenvoudig volgen resultaten rantsoenwijzigingen

Snel gezondheidsproblemen als pensverzuring en (sub)klinische slepende melkziekte opsporen? MPR Voeding, onderdeel van VeeManager Melkvee, brengt voedingsproblemen aan het licht door melkonderzoek.

Bij deelname aan melkproductieregistratie (mpr) worden de melkmonsters gecontroleerd op ureum en ketose. Het ureumgetal geeft een indicatie voor de benutting van het eiwit in het rantsoen, waarbij de verhouding tussen energie en eiwit bepalend is. Is de verhouding niet goed, dan kan pensverzuring optreden. Ook worden de melkmonsters standaard gecontroleerd op het ketonlichtaam aceton. Scoort een dier hier positief op, dan worden de monsters nogmaals onderzocht. Bij een tweede positieve uitslag krijgt het dier de attentie voor slepende melkziekte.

Samen naar een gezonde veestapel: diergezondheid en voeding
Met MPR Voeding ontvangt u attenties voor dieren met pensverzuring en slepende melkziekte. U kunt ook uw dierenarts en/of voeradviseur toegang geven tot uitslagen van onderzoeken. Met hun kennis van diergezondheid kunnen zij samen met u werken aan een gezonde veestapel. Resultaten van aanpassingen in rantsoen volgt u eenvoudig via handige overzichten, op papier of in de module MPR.

Geïnteresseerd in deelname? Vragen?
Interesse in deelname of heeft u vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice (078 1544 44) of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Bij deelname aan MPR zijn er geen extra kosten verbonden aan het onderzoek op ureum en ketose. U betaalt de volgende kosten bij deelname aan de module MPR in VeeManager Melkvee.

VeeManager   € +6%
VeeManager Melkvee Module MPR per bedrijf per maand € 1,50
Module MPR per melkkoe per maand € 0,12

Bekijk hier de tarievenkaart van CRV.

Geïnteresseerd in deelname? Vragen?
Interesse in deelname of heeft u vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice (078 1544 44) of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Klantenservice

078 1544 44

BEL MIJ

Bel mij

MAIL ONS

Stuur ons een bericht

ZOEK UW VEESTAPELADVISEUR


Publicaties

Empty

Voorbeeld: MPR Voeding

Een voorbeeld van MPR Voeding uitslag

DOWNLOADEN
Empty

Handleiding MPR Voeding

Alles over MPR Voeding in de Veemanager module MPR

DOWNLOADEN