Montbéliarde

focus op zelfredzaamheid

Voordelen

Montbéliarde kruisen
  • tegelijkertijd productie vasthouden én gezondheid verbeteren
  • keuze uit beste dieren uit eigen fokprogramma

Net als fleckvieh is montbéliarde een dubbeldoelkruisingsras dat snel aan populariteit wint. CRV presenteert u via zijn eigen fokprogramma de beste stieren die helemaal passen op het moderne melkveehouderijbedrijf; u hebt er nauwelijks omkijken naar.

Sober en sterk
Montbéliarde is een dubbeldoelras dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt en – net als fleckvieh – de simmentaler als basis heeft. Bij het fokken van montbéliardes is meer voor melk gekozen, waardoor de montbéliarde gemiddeld minder bespierd is. Montbéliardes zijn sober en laten een sterke overlevingsdrang zien.
Bent u op zoek naar een kruisingsras waarmee u de productie vasthoudt en de gezondheid verbetert, dan is montbéliarde een bijzonder goede keuze. In Tsjechië heeft CRV een fokprogramma voor montbéliardes, waarbij de selectie van dieren voornamelijk plaatsvindt op bedrijven met meer dan 400 koeien. Zo kunnen we selecteren op zelfredzame dieren die passen binnen het moderne veehouderijbedrijf.

In kruisingen laten onze montbéliardes een mooie melkproductie met een prima vet-eiwitverhouding zien, een laag celgetal en goede vruchtbaarheid. Het ras laat zich perfect kruisen met holstein en brown swiss.

Aanbod
Bekijk hier het aanbod montbéliardes van CRV.

Interesse in kruisen met montbéliarde? Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de beste kruising en/of strategie voor uw fokdoel? Of wilt u een vrijblijvend gesprek met een adviseur fokkerij?

Neem dan direct contact op met uw veestapeladviseur of onze klantenservice op 078 1544 44.

 

 

 

Testimonial

Jos en Ingrid Knoef over levensduur
‘Betrouwbare fokwaarden vormen de basis voor duurzame fokkerij.’

Melkveehouders Jos en Ingrid Knoef, Geesteren

Klantenservice

078 1544 44

BEL MIJ

Bel mij

MAIL ONS

Stuur ons een bericht

ZOEK UW VEESTAPELADVISEUR