Jersey

veel melk en hoge gehalten uit minder voer

Voordelen

Jersey in de wei
  • uitblinkers in efficiëntie
  • keuze uit de beste stieren uit eigen Amerikaans fokprogramma

Veehouders die zoeken naar koeien die voer efficiënt omzetten in melk, komen terecht bij jersey. Met het zeer sterke beenwerk dat zij laten zien is het een prima keus voor kruising. Ze nemen dan ook een prominente plek in in ons kruisingsconcept CrossFit (CrossFit-efficiency).

Eigen CRV-fokprogramma’s
CRV heeft in de Verenigde Staten en in Nieuw-Zeeland eigen fokprogramma’s en selecteert uitdrukkelijk dieren op basis van gezondheid en efficiëntie. Hier blinken onze Jersey-stieren dan ook vanzelfsprekend in uit. Met de hoge gehalten, harde benen én sterke, gezonde klauwen hebben de jerseys de kwaliteiten in huis om gemakkelijk oud te worden. In Nieuw-Zeeland worden jerseys bovendien veel ingezet bij het kruisen omdat ze naast optimale maten ook nog eens échte graaskoeien zijn.

Het ras past goed in een rotatiekruising met bijvoorbeeld brown swiss. De Nederlands/Vlaamse productiecijfers zijn prima, met name die van de kruisingsdieren.

Aanbod
Bekijk ons aanbod jersey.

Interesse in kruisen met jersey?
Ons kruisingsconcept CrossFit geeft diverse opties voor kruisen met jersey (CrossFit-efficiency).

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de beste kruising en/of strategie voor uw fokdoel? Of wilt u een vrijblijvend gesprek met een adviseur fokkerij?

Neem dan gerust contact op met uw veestapeladviseur of onze klantenservice op 078 1544 44.