Hoornloos

Fokbeleid werpt snel vruchten af

Voordelen

Hoornloos: CRV beschikt over een mooie selectie hoornloze stieren
  • Gemak: u hoeft uw dier niet meer te onthoornen
  • Diervriendelijk alternatief
  • Genetisch van hoog niveau

Interesse in het introduceren of uitbreiden van hoornloosheid in uw veestapel, zonder in te leveren maar juist vooruit te gaan op andere kenmerken? Bekijk ons aanbod.

De vraag naar hoornloze stieren neemt wereldwijd sterk toe. Hoornloze stieren zijn een duurzaam alternatief voor onthoornen, een wens die ook in de maatschappij veelvuldig naar voren komt.

Hoornloosheid is een eigenschap die van nature voorkomt in de holsteinpopulatie. Het fokken op hoornloosheid is relatief gemakkelijk, doordat het wordt bepaald door één gen dat dominant vererft. Dieren die zonder hoorns worden geboren, kunnen heterozygoot (Pp) of homozygoot (PP) hoornloos zijn. Dat wil zeggen dat ze het gen alleen van hun vader of moeder of van beide ouders hebben meegekregen.

Dankzij ons progressief fokbeleid gaat het genetisch niveau de laatste jaren met sprongen vooruit. Met de verdere ontwikkeling van het hoornloosfokprogramma door CRV nemen de mogelijkheden toe om homozygoot hoornloze stieren met perfecte fokwaarden te fokken.

CRV beschikt over een mooie selectie hoornloze stieren die ingezet kunnen worden op uw veestapel. Bent u nieuwsgierig naar hun prestaties? Kijk dan eens bij ons aanbod:

Interesse in het introduceren of uitbreiden van hoornloosheid in uw veestapel? Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de beste kruising en/of strategie voor uw fokdoel? Of wilt u een vrijblijvend gesprek met een fokkerijadviseur?

Neem dan gerust contact op met uw veestapeladviseur of onze klantenservice op 078 1544 44.

 

Testimonial

Dirk Geysen over hoornloos fokken
'De uitdaging voor mij is een hoornloos dier fokken met bovengemiddeld NVI'

Dirk Geysen, melkveehouder te Poppel

Klantenservice

078 1544 44

BEL MIJ

Bel mij

MAIL ONS

Stuur ons een bericht

ZOEK UW VEESTAPELADVISEUR