Fokken met gesloten beurs

Verborgen rendement vangen

Voordelen

Fokken met gesloten beurs
 • Extra rendement uit uw veestapel
 • Hogere genetische aanleg
 • Resultaatgerichte begeleiding en unieke tools

Wist u dat een  gemiddeld melkveebedrijf zo maar 10.000 euro rendement laat liggen?
De genetische mogelijkheden van de veestapel optimaal benutten en tegelijkertijd het verborgen rendement vangen, daar gaat het om. Zeker in tijden van lage melkprijzen. Daarbij is het van belang zo weinig mogelijk jongvee op te fokken. Dit scheelt kosten (1200 euro per dier). Voor elke drie stuks jongvee minder, kan er één koe gehouden worden die juist weer geld oplevert.

CRV brengt het verborgen rendement van uw veestapel in kaart en helpt u om deze euro’s te cashen. Tegelijkertijd investeert u ook in fokkerij. Fokken met gesloten beurs is een financieel en foktechnisch
interessante aanpak, waarmee u binnen een jaar extra rendement realiseert.

Uw winst? Op korte termijn profiteert u van hogere kalveropbrengsten. Tegelijkertijd zorgt de genetische vooruitgang van uw veestapel ook voor extra melkgeld, extra rendement. Ieder jaar weer. Hiermee vangt u optimaal uw verborgen rendement!

404-15 Folder Fokken met gesloten beurs.inddHet principe is eenvoudig:

 • Uw beste pinken en koeien worden geïnsemineerd met SiryX, gesekst sperma, van de beste CRV-stieren.
 • Op het ondereind van uw pinken en koeien komt daarbij ruimte vrij om embryo’s in te zetten.
 • De rest van uw koeien kan u dan insemineren met SiryX mannelijk Belgisch-witblauwstieren of conventioneel sperma.

Kiest u voor Delta Satelliet embryo’s, dan kiest u voor nakomelingen van de beste koefamilies uit binnen- en buitenland. Delta Satelliet embryo’s zorgen voor de hoogste genetische vooruitgang en zorgen daarmee dus voor het hoogste rendement uit uw veestapel. Hierbij kunt u kiezen tussen verschillende embryopakketten zodat u altijd embryo’s op uw veestapel inzet die passen bij uw fokdoel(en).

 Voorbeeld: Fokken met gesloten beurs op een melkveebedrijf met 100 melkkoeien
.
In onderstaande berekening ziet u wat het inzetten van SiryX en Belgisch-witblauwstieren u oplevert. Deze berekening is gebaseerd op een bedrijf met 100 melkkoeien, 25 pinken en 30 kalveren. Het bedrijf heeft een gemiddeld niveau voor genetische aanleg, gezondheid en vruchtbaarheid.

Door de inzet van SiryX op de beste pinken en koeien komt er op dit bedrijf veel meer ruimte beschikbaar voor het inzetten van embryo’s en (gesekste) Belgisch-witblauwgebruikskruisingsstieren op het ondereind van de veestapel. Dit levert 4.500 euro extra kalveropbrengsten op. 
Door de investering in SiryX en embryo’s gaat het genetisch niveau van de veestapel omhoog, wat nog eens resulteert in jaarlijks zo’n 5.500 euro’s extra melkgeld. Hiermee levert deze aanpak uiteindelijk jaarlijks 10.000 euro extra rendement op, ieder jaar weer. Op korte termijn, binnen een jaar, wordt al geprofiteerd van de hogere kalveropbrengsten.

Geïnteresseerd?
Uw CRV-veestapeladviseur helpt u graag verder om uw verborgen rendement te berekenen. Neem contact op met uw veestapeladviseur of bel Klantenservice via 078 15 44 44.
Bekijk hier de folder van Fokken met gesloten beurs.

De voordelen op rij
Extra rendement uit uw veestapel

 • Fokken met gesloten beurs is een strategische fokkerijaanpak die verborgen rendement opzet in harde euro’s.
 • Het levert een bijdrage aan een beter bedrijfsresultaat door hogere kalveropbrengsten en genetisch betere vaarskalveren.

Hogere genetische aanleg

Resultaatgerichte begeleiding en unieke tools.

 • U wordt begeleid door uw eigen veestapeladviseur op basis van een goed onderbouwde en bewezen aanpak.
 • Met de hulp van uitgebreide reken- en monitoringstools kan uw veestapeladviseur u adviseren met een maximaal resultaat op maat van uw bedrijf.
 • Via de stieradviesprogramma’s SAP of Stierwijzer wordt de genetica op uw bedrijf optimaal ingezet.

Geïnteresseerd?
Uw CRV-veestapeladviseur helpt u graag verder om uw verborgen rendement te berekenen. Neem contact op met uw veestapeladviseur of bel Klantenservice via 078 15 44 44.
Bekijk hier de folder van Fokken met gesloten beurs.

 Fokken met gesloten beurs is beschikbaar in twee pakketten.

 • Pakket 1 levert gemiddeld het hoogste rendement en is een combinatie van SiryX vrouwelijk, embryo’s en SiryX mannelijk Belgisch-witblauwstieren of conventioneel sperma.
 • Pakket 2 gebruikt de combinatie van SiryX vrouwelijke en Belgisch witblauw gebruikskruisingsstieren.  Voor beide pakketten heeft CRV bovendien een interessante pakketaanbieding.

404-15 Folder Fokken met gesloten beurs.indd

Als u kiest voor Fokken met gesloten beurs – ongeacht het pakket dat u kiest – wordt u begeleid door uw eigen veestapeladviseur van CRV. Deze inventariseert uw persoonlijke doelen en wensen. Met behulp van een speciaal ontwikkelde rekentool wordt met het invullen van uw bedrijfsspecifieke gegevens doorgerekend wat het verborgen rendement is voor uw bedrijf en wat de optimale verdeling is van de door u gewenste genetica (SiryX, embryo’s, SiryX Belgisch witblauw of conventioneel). Vervolgens stelt de veestapeladviseur samen met u SAP of StierWijzer in voor een optimale inzet van de best passende stieren op het top-, midden- en laagste segment van uw veestapel.

Geïnteresseerd?
Uw veestapeladviseurr helpt u graag verder om uw verborgen rendement te berekenen. Neem contact op met uw veestapeladviseur of bel Klantenservice via 078 15 44 44.

Bekijk hier de folder van Fokken met gesloten beurs.

Testimonial

Jos en Ingrid Knoef over levensduur
‘Betrouwbare fokwaarden vormen de basis voor duurzame fokkerij.’

Melkveehouders Jos en Ingrid Knoef, Geesteren

Klantenservice

078 1544 44

BEL MIJ

Bel mij

MAIL ONS

Stuur ons een bericht

ZOEK UW VEESTAPELADVISEUR