Fleckvieh

Perfecte match voor uw kruisingsprogramma

Voordelen

  • kiezen uit de beste fleckviehstieren
  • kruisen met fleckvieh verlaagd tussenkalftijd

Kruisen met fleckviehstieren wordt steeds populairder. Logisch: met zijn sterke en sobere bouw, goede vruchtbaarheid en uiergezondheid, en extra omzet en aanwas voegt fleckvieh een dimensie aan uw veestapel toe. CRV heeft voor u de beste fleckviehstieren in zijn pakket. In ons kruisingsconcept CrossFit vindt u het kruisingstype dat bij u past (CrossFit-efficiency en CrossFit-gezondheid).

Sterk dubbeldoelras
Na holstein is fleckvieh het grootste ras ter wereld. Van oorsprong is het een zoogkoeienras met als basis de simmentaler. Strenge selectie vormde het ras tot een sterk en sober dubbeldoelras.

CRV maakte de afgelopen jaren serieus werk van de fleckviehfokkerij. Met de aansluiting van ki-station Meggle in het Duitse Beieren kreeg CRV er veertig jaar ervaring in de fleckviehfokkerij bij. Via fokprogramma’s in Zuid-Duitsland en Tsjechië brengen we sperma van de beste fleckviehstieren ter wereld op de markt.

Voor melkveehouders die willen kruisen, bieden deze stieren volop kansen. Fleckvieh past goed in een kruisingsstrategie gericht op robuuste koeien met goede uiergezondheid, vruchtbaarheid, afkalfgemak en een voldoende hoge productieaanleg. In combinatie met de prima restwaarde van de fleckviehkoeien zal de populariteit van dit ras de komende jaren verder groeien.

Zuiver fleckvieh
Door de jarenlange ervaring van onze Duitse en Tsjechische collega’s heeft CRV ook ruime kennis in huis voor veehouders die voor een zuivere fleckviehveestapel kiezen. U mag op passend advies en topgenetica rekenen.

Aanbod
Bekijk ons aanbod fleckvieh

Interesse in kruisen met fleckvieh?
Ons kruisingsconcept CrossFit geeft diverse opties voor kruisen met fleckvieh (CrossFit-efficiency en CrossFit-gezondheid).

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de beste kruising en/of strategie voor uw fokdoel? Of wilt u een vrijblijvend gesprek met een adviseur fokkerij?

Neem dan direct contact op met uw veestapeladviseur of onze klantenservice op 078 1544 44.

Testimonial

Jos en Ingrid Knoef over levensduur
‘Betrouwbare fokwaarden vormen de basis voor duurzame fokkerij.’

Melkveehouders Jos en Ingrid Knoef, Geesteren

Klantenservice

078 1544 44

BEL MIJ

Bel mij

MAIL ONS

Stuur ons een bericht

ZOEK UW VEESTAPELADVISEUR