Hoe krijg ik sterke dieren met een hoge levensduur?

plezierig werken voor veehouder en dieren

Voordelen

  • efficiënter produceren
  • gezonde veestapel

Streeft u ook naar een veestapel die de capaciteit heeft om oud te worden? Vanwege de aard van de bedrijfstak geldt dit vooral voor de melkveehouderij. Melkkoeien die oud worden, zijn het levende bewijs dat het goed zat met hun:

  • gezondheid
  • vruchtbaarheid
  • productie

Ze produceren bovendien efficiënter, omdat oudere dieren meer melk produceren dan jonge dieren. Daarbij produceren ze langer en geven daardoor meer melk ten opzichte van de energie (en tijd) die in hen is geïnvesteerd tijdens de opfok.

Een lange levensduur betekent dus een hoge levensproductie.De levensproductie is de som van de melkproductie én de levensduur van het dier. Hierdoor zijn naast productie ook de factoren vruchtbaarheid en gezondheid van groot belang.

Wij zien op steeds meer prijskampen oudere koeien die een functioneel exterieur combineren met een mooie productie. Speciaal voor deze groep reiken wij op keuringen de CRV-rendementsprijs uit.

Wat kan CRV voor u betekenen?
CRV kan u niet alleen helpen in het fokken van een veestapel met een hoge levensduur, maar heeft aan de hand van managementinformatie ook veel aandacht voor het voorkomen van vroegtijdige uitval als gevolg van gezondheid, vruchtbaarheid, etc.

Hiervoor ontwikkelen we en werken wij dagelijks aan innovatieve totaaloplossingen. Niet alleen op het thema vruchtbaarheid, andere aandachtsgebieden zijn:

Deze vijf speerpunten maken het verschil voor melk- en vleesveebedrijven. In onze benadering van veestapelmanagement komen tevens steeds drie kernwoorden terug: inzicht, plan en verbeter. Onze service loopt hierbij van pure adviesverlening tot het inzetten van specialisten die u helpen een vraagstuk daadkrachtig aan te pakken.

Meer weten over de denk- en werkwijze van CRV? Lees hier alles over de CRV-resultaatwijzer

Meer informatie? Neem contact op!
Zit u met een vraagstuk op het gebied van levensduur? Heeft u behoefte aan deskundig advies of wilt u gewoon graag eens van gedachten wisselen over dit of een ander thema?

Vul dan voor een vrijblijvend gesprek het contactformulier in. Wij nemen dan contact met u op.
Wilt u direct meer weten over onze producten/diensten, neem dan nu contact op met de klantenservice op 088 00 24 440.

Ja, ik wil graag een vrijblijvend gesprek aanvragen.

Testimonial

Jos en Ingrid Knoef over levensduur
‘Betrouwbare fokwaarden vormen de basis voor duurzame fokkerij.’

Melkveehouders Jos en Ingrid Knoef, Geesteren

Klantenservice

078 1544 44

BEL MIJ

Bel mij

MAIL ONS

Stuur ons een bericht

ZOEK UW VEESTAPELADVISEUR