Delta Satelliet embryo’s

Til uw veestapel snel naar een genetisch topniveau

Voordelen

Delta Satelliet
  • +6% CRV Gezondheid-score
  • +10% CRV Efficiëntie-score
  • Bekende koefamilies in uw stal
  • Kalveren van embryo's gratis merkergetest

Wilt u ook profiteren van de beste embryo’s? Met Delta Satelliet zet u grote stappen in de verbetering van uw veestapel: de beste embryo’s voor een zeer concurrerende prijs.

De moderne melkveehouderij eist efficiënte en duurzame dieren. Delta Satelliet is dé manier om grote stappen te maken in de verbetering van uw veestapel. U profiteert van de inzet van de beste kwaliteit embryo’s met de hoogste CRV-fokkerijgetallen, die garant staan voor een hoger rendement. Door de inzet van deze embryo’s werkt u snel en gericht aan een veestapel met de gewenste genetische aanleg.

Hoe werkt Delta Satelliet?
Als deelnemer aan Delta Satelliet ontvangt u embryo’s afkomstig uit het CRV-fokprogramma. Deze embryo’s zijn gewonnen uit de beste koefamilies uit binnen- en buitenland en staan garant voor genetische vooruitgang. Dit komt omdat deze embryo’s afkomstig zijn van dieren met hoge CRV-fokkerijgetallen. U ontvangt jaarlijks twintig tot veertig embryo’s op uw bedrijf, afhankelijk van uw bedrijfsgrootte. Met Delta Satelliet verbetert u niet alleen de kwaliteit van uw veestapel, maar draagt u als veehouder ook bij aan de verbetering van het stierenaanbod van CRV. Een onderdeel van de Delta Satelliet-overeenkomst is dat CRV het eerste terugkooprecht heeft van de beste vaars- en stierkalveren die uit de embryo’s worden geboren. Voor de vaarskalveren betaalt CRV € 2850,- en voor de stierkalveren € 1000,- (exclusief btw). Alle Satelliet-vaarskalveren worden gratis merkergetest. U heeft dus direct inzicht in het genetisch potentieel van de Satelliet-vaarskalveren, ook in vergelijking met uw eigen veestapel.

Overweegt u embryo’s in te zetten?
Wilt u een ontvangster melden? Dat kan via de klantenservice (078 1544 44) of uw embryoadviseur.

Wilt u meer informatie over het Delta Satelliet-programma?
Neemt contact op met uw embryoadviseur of bel met Klantenservice via 078 1544 44.

– Serve van Wersch
tel.: +31 (0)6-53 78 08 09
e-mail: Serve.van.Wersch@crv4all.com

Inzetstrategie embryo’s
Binnen het Delta Satelliet-programma kunt u zwartbonte en roodbonte holsteinembryo’s kiezen uit de segmenten CRV Gezondheid en CRV Efficiëntie. In de praktijk zien we dat op een gemiddeld Delta Satelliet-bedrijf circa 50% van de laagste pinken gebruikt wordt om embryo’s in te zetten. De overige embryo’s worden ingezet op koeien waarvan geen kalf meer aangehouden wordt.

Tabel: Inzetstrategie embryo’s op een gemiddeld bedrijf

  Laagste dieren Hoogste dieren
Pinken Embryo's SiryX/Conventioneel
Koeien Embryo's/bwb Conventioneel

Embryo’s uit het CRV Gezondheid-segment
Met CRV Gezondheid kan er een gezonde en gemakkelijk te managen veestapel worden gefokt. Het gebruik van stieren met een hoge score voor gezondheid heeft als voordeel dat de koeien gemiddeld ouder worden en u ze minder vaak hoeft te behandelen. Het fokkerijgetal CRV Gezondheid maakt gebruik van de volgende fokwaarden: uiergezondheid, klauwgezondheid, ketose, dochtervruchtbaarheid, geboortegemak, afkalfgemak en levensvatbaarheid. De embryo’s uit het segment CRV Gezondheid hebben een gemiddeld genetisch niveau van +6% voor dit kenmerk. Het landelijk gemiddelde 2018 van melkvee betreft +2%.

Embryo’s uit het Beter Life Efficiëntie-segment
Efficiëntie is een van de belangrijkste factoren voor de hedendaagse fokkerij. Het geeft aan hoe efficiënt een melkkoe voer in melk omzet tijdens haar leven. Voor de berekening van CRV Efficiëntie spelen vooral melkproductie, levensduur en voeropname een belangrijke rol, maar ook de fokwaarden persistentie, laatrijpheid, tussenkalftijd en afkalfleeftijd vaarzen worden meegenomen. De embryo’s uit het segment CRV Efficiëntie hebben een gemiddeld genetisch niveau van +10%. Het landelijk gemiddelde 2018 van melkvee betreft +2%.

Hoe kunt u hiermee verder?
Het Delta Satelliet-programma staat voor een win-winsituatie: u krijgt de beste embryo’s met de hoogste genetische vooruitgang voor een gunstige prijs. Waarbij u de keuze heeft tussen de segmenten CRV Gezondheid en CRV Efficiëntie. CRV werkt met uw hulp aan betere stieren voor de toekomst. Het aantal embryo’s dat voortvloeit uit de fokprogramma’s van CRV is beperkt. Deelname aan Delta Satelliet is daarom niet voor iedereen mogelijk.

Bij deelname wordt ook gekeken naar uw veterinaire status. Uw bedrijf dient via de tankmelk negatief te zijn voor:

  • ibr
  • para-tbc
  • bvd
  • salmonella
  • leptospirose
  • neospora

Interesse in deelname?
Vraag uw veestapeladviseur naar de mogelijkheden om deel te nemen aan dit programma. Of bel met Klantenservice via 078 1544 44.

Overweegt u embryo’s in te zetten?
Wilt u een ontvangster melden? Dat kan via de klantenservice (078 1544 44) of uw embryoadviseur.

Testimonial

Jos en Ingrid Knoef over levensduur
‘Betrouwbare fokwaarden vormen de basis voor duurzame fokkerij.’

Melkveehouders Jos en Ingrid Knoef, Geesteren

Klantenservice

078 1544 44

BEL MIJ

Bel mij

MAIL ONS

Stuur ons een bericht

ZOEK UW VEESTAPELADVISEUR