Aberdeen angus

Sober en zelfredzaam ras

Voordelen

Fokken of kruisen met Aberdeen angus?
  • Geweldige vleeskwaliteit
  • Sober ras

De Aberdeen angus is van oorsprong een Schots ras. We onderscheiden de black angus en de rode red angus runderen. Het ras wint snel aan populariteit mede door de groeiende vraag vanuit de markt. De Aberdeen angus wordt geroemd om zijn kwaliteit, door de specifieke marmering van het vlees.

De runderen zijn hoornloos en hebben korte benen. Angus runderen staan bekend om hun gemoedelijke karakter; ze zijn vriendelijk en volgzaam. Het is een sober en duurzaam ras dat het beste gedijt in (natuur)gebieden waar een grote variëteit aan kruiden- en grassoorten te vinden is. Ze doen het ook goed in arme, onbemeste graslanden en hebben daarbij ook geen bijvoeding nodig zoals bijvoorbeeld krachtvoeding. Het Aberdeen angus ras kent natuurlijke gemakkelijke geboortes.

Het ras past zeer goed bij een extensieve bedrijfsvoering, het begrazen van natuur terreinen en extensief grasland. Ze zijn zeer zelfredzaam en zijn zo sterk dat ze eigenlijk zomer en winter buiten kunnen lopen.

Kruisen
Angus runderen worden vaak gebruikt om te kruisen met andere rassen. Het ras staat bekend om het afkalfgemak. Door te kruisen wordt de kans op moeilijke geboortes bij andere rassen verkleind en probeert men de kans op horens te verkleinen.

Bekijk hier ons aanbod

 

Bronnen:

Interesse in Aberdeen angus?

Wilt u meer informatie of hebt u vragen over de beste kruising en/of strategie voor uw fokdoel? Of wilt u een vrijblijvend gesprek met een fokkerijadviseur?

Neem dan direct contact op met uw veestapeladviseur of met Klantenservice op 078 15 44 44.

Testimonial

Geert Demasure over fokkerij
“We streven in onze bedrijfsvoering niet zo zeer naar uitersten maar eerder naar een optimum en dat zowel in het management als in de fokkerij”
Geert Demasure, fokker Belgisch witblauw, Avelgem

Klantenservice

078 1544 44

BEL MIJ

Bel mij

MAIL ONS

Stuur ons een bericht

ZOEK UW VEESTAPELADVISEUR