Fleckviehstieren zorgen voor een betrouwbare kwaliteit en degelijke, gezonde koeien

14
aug
2019
0
Reacties
indexdraai fleckviehstieren
Raldidochter Mz Elite 110 (75% fleckvieh)

CRV biedt veehouders een ruime stierkeuze in fleckvieh voor een betrouwbare kwaliteit en degelijke, gezonde koeien. Een gezonde en efficiënte veestapel is immers de basis voor een uitstekende levensproductie. Genetische vooruitgang blijft het speerpunt én consequent fokken levert resultaat.  

Betrouwbare kwaliteit op peil

Haddock en Rumbo zijn de nummer één en twee op NVI-ranking dochtergeteste fleckviehstieren in Nederland en Vlaanderen. Ook andere dochtergeteste stieren houden hun betrouwbare kwaliteit op peil. Denk aan Wobbler, Mint, Haribo, Remmel, Raldi en Mesias. De dochtergeteste stier Mesias (Wille x Vanstein) is een veelbelovende gehaltestier met een uitstekende productie (+127). Zijn dochters blinken uit door hoge eiwitgehalten en beste uiers. De levensduur van de dochters van de inmiddels tien jaar oude stier Raldi (GS Rau x Poldi) blijft stijgen. Ook de GZW (+126) en de gezondheidskenmerken tonen een stijgende lijn. Raldidochters vallen op door een positieve uiergezondheid (+127) met een persistente productie (+109). De stier blinkt uit in alle gezondheidskenmerken en de laatrijpe (+122) dochters houden het daarom lang vol.

(tekst gaat verder onder de foto)

Indexdraai Haddock

Haddock 

Edison nu beschikbaar

Edison (Etoscha x GS Wohltat) viel al op in de vorige indexdraai en deze keer bevestigt hij dat met gestegen fokwaarden. Hij scoort positief op GZW (+133), vleesindex en gezondheidskenmerken. De dochters zullen van veel bespiering voorzien zijn met beste uiers en benen. Deze fleckviehstier is vanaf deze indexdraai beschikbaar in Nederland en Vlaanderen.

 

Walk nieuw dochtergetest

Walk (Watt x Reumut x Mado) is de nieuwe dochtergeteste stier op de fleckviehkaart. Met een positieve score op GZW (+132) is het een evenwichtige stier op gezondheid (Better Life Gezondheid +6%) en efficiëntie (Better Life Efficiëntie + 7%).

Walk

Walk

Veelbelovende jonge stieren

Icebreaker (Imperativ x Vollwert x Rurex) is een gezonde en efficiënte stier met een GZW van 140, een gezond beenwerk (+112) en goed uiergezondheid (+110). Manaus (Miami x Polaroid x Everest) heeft een GZW van 138. Gecombineerd met een hoge melkproductie (+1304 kg) en goed beenwerk (116) zorgt dit voor zeer efficiënte dochters die gemakkelijk melken. Montur P*S (Manolo Pp x Wildwest x Inhof) is een hoornloze fleckviehstier zonder de Mahangobloedlijn, maar wel met een flinke plas melk en eiwit (+0,06%).

Kortom, ook deze indexdraai helpt CRV een fleckviehveestapel of kruisingsveestapel te fokken met een betere gezondheid, levensduur en efficiëntie.